Novi Državni prvaci u preletu paraglajderom

Prethodnog vikenda dobre vremenske prilike su išle na ruku pilotima paraglajdera, pa su zabeleženi i odlični rezultati na takmičenjima u Kraljevu. Predrag Dudić iz Paraglajding kluba "Golija" iz Raške postao je državni prvak u disciplini prelet. Drugo mesto je osvojio Srđan Ristanović iz Sportskog kluba "Dust Devil" iz Beograda, dok se na treću poziciju plasirao Željko Ovuka iz Kluba slobodnog letenja "Ares" iz Beograda.

Predrag Dudić je bio uspešan i u okviru Memorijalnog takmičenja "Aleksandar Saša Lepir", gde je takođe zauzeo prvo mesto. Od ukupno 17 pilota paraglajdera koji su učestvovali, pored njega, drugo mesto je osvojio Živorad Glišović iz Paraglajding kluba "Eol" iz Kraljeva. Sa samo tri boda zaostatka, na treće mesto se plasirao Srđan Ristanović.

Pored ovog takmičenja, dobili smo i pobednike u Ligi Srbije, nakon pet kola. Prvo mesto u konačnom plasmanu je osvojio Željko Ovuka iz Kluba slobodnog letenja "Ares" iz Beograda. Druga pozicija je pripala Predragu Dudiću iz PK "Golija" iz Raške, dok je treće mesto osvojio Srđan Ristanović iz Sportskog kluba "Dust Devil" iz Beograda.

Organizator Paraglajding klub "Eol" iz Kraljeva, ugostio je najbolje srpske pilote paraglajdera u disciplini prelet od 24. do 26. avgusta na području Stolova kraj Kraljeva. Istovremeno su održana tri takmičenja - Državno prvenstvo, Memorijalni kup "Aleksandar Saša Lepir" i poslednje, 5. kolo Lige Srbije u preletu. Državno prvenstvo je ovoga puta imalo pozitivan ishod, nakon pomeranja iz Knjaževca i sa Kopaonika, zbog loših vremenskih uslova.

Ovim takmičenjima je završena takmičarska sezona u Srbiji za pilote paraglajdera u preletu, ali ne i sezona na evropskoj sceni. Našu reprezentaciju već od 31. avgusta do 15. septembra očekuje Evropsko prvenstvo, koje će se održati na Alpima u Francuskoj.

Prelet predstvlja srž postojanja samog paraglajdinga. Kao i jedriličari i slobodni zmajari, paraglajderisti koriste uspone vazdušne struje da ostanu u vazduhu više sati (čak i preko 10 sati bez odmora) i prelete više desetina pa čak i stotina kilometara. U ovoj disiplini se takmiči najveći broj ljudi i predstavlja izazov, jer je splet velike veštine, znanja i hrabrosti, stečenim kroz godine rada.
Datum: 27.08.2012. Autor: Milica Kljajić

PROČITAJTE JOŠ...

LISTA KOMENTARA

Trenutno nema komentara u sistemu

OSTAVITE VAŠ KOMENTAR

Ime:
Prezime:
Tekst komentara:

POGLEDAJTE JOŠ I...

POVEZANE VESTI...

AKCIJE

Ako podjednako volite sport i da pišete o njemu, odnosno znate nešto novo i zanimljivo o nekoj sportskoj temi,  a uz to želite da svoje znanje iz oblasti sporta nesebično podelite sa drugima, javite nam se. Čekamo Vas!
Zanimaju Vas informacije o određenoj sportskoj manifestaciji (turniru, prvenstvu, akciji, seminaru, itd.), pogledajte najave aktuelnih sportskih manifestacija u okviru našeg Sportskog kalendara...
Ukoliko vodite neku sportsku organizaciju (savez, klub, asocijaciju i sl.) ili ste organizator neke sportske manifestacije (turnir, akcija, seminar, sl.) i želite da je medijski promovišete, odnosno sa njom upoznate širu javnost, Savremenisport.com može postati Vaš Medijski partner...
Osetite deo atmosvere sa najzanimljivijih već održanih sportskih manifestacija putem slika koje smo zbog Vas zabeležili u okviru Foro galerije...