Održane kvalifikacije za 19. Smoki Smokić Dečiji maraton

 
 
U organizaciji gradskog Sekretarijata za dečiju zaštitu i predškolskih ustanova Beograda održana su kvalifikaciona takmičenja za učešće beogradskih mališana na 19. Smoki Smokić Dečijem maratonu.

U kvalifikaciom trkama u vrtićima učestvovalo je 16.000 predškolaca. Nakon kvalifikacija u vrtićima, za učestvovanje na Smoki Smokić Dečijem maratonu, u finalnim trkama na nivou opština borilo se 500 mališana.

"Kvalifikaciona takmičenja u beogradskim PU su organizovana u periodu od 20.03. - 30.03., (Partizanov stadion, SC "Šumice", kao i u dvorištima vrtića). U septembru prošle godine došlo je do izdvajanja PU Surčin iz PU "Sima Milošević"- Zemun, pa sada imamo još jednu PU koja će učestvovati na Smoki Smokić Dečijem maratonu - izjavila je Sekretar za dečiju zaštitu, Ljiljana Jovčić.

Najbržih 150 malih Beograđana učestvovaće 14.04.2012. godine na Smoki Smokić Dečijem maratonu, gde će se u 12 kvalifikacionih i jednoj finalnoj trci na čuvenoj stazi oko slonare, saznati ko je najbrži mali Beograđanin.

Na ovaj način po već ustaljenom redosledu "mali" maraton kao prava uvertira najavljuje "veliki" Beogradski maraton koji će biti održan u nedelju 22.04.2012. godine po jubilarni 25. put.
Datum: 10.04.2012. Autor: Nikola Marinković

PROČITAJTE JOŠ...

LISTA KOMENTARA

Trenutno nema komentara u sistemu

OSTAVITE VAŠ KOMENTAR

Ime:
Prezime:
Tekst komentara:

POGLEDAJTE JOŠ I...

POVEZANE VESTI...

AKCIJE

Ako podjednako volite sport i da pišete o njemu, odnosno znate nešto novo i zanimljivo o nekoj sportskoj temi,  a uz to želite da svoje znanje iz oblasti sporta nesebično podelite sa drugima, javite nam se. Čekamo Vas!
Zanimaju Vas informacije o određenoj sportskoj manifestaciji (turniru, prvenstvu, akciji, seminaru, itd.), pogledajte najave aktuelnih sportskih manifestacija u okviru našeg Sportskog kalendara...
Ukoliko vodite neku sportsku organizaciju (savez, klub, asocijaciju i sl.) ili ste organizator neke sportske manifestacije (turnir, akcija, seminar, sl.) i želite da je medijski promovišete, odnosno sa njom upoznate širu javnost, Savremenisport.com može postati Vaš Medijski partner...
Osetite deo atmosvere sa najzanimljivijih već održanih sportskih manifestacija putem slika koje smo zbog Vas zabeležili u okviru Foro galerije...