x

Tri medalje sa Evropskog prvenstva u paraglajdingu

 Tri medalje sa Evropskog prvenstva u paraglajdingu
Reprezentacija Srbije u preciznom sletanju paraglajderom potvrdila je i ove godine svoj kvalitet i nastavila da niže uspehe na najvećim svetskim takmičenjima. Nakon što su prošle godine postali vicešampioni sveta, reprezentativci su ovoga puta na Evropskom prvenstvu u Makedoniji osvojili treće mesto u jakoj konkurenciji 15 evropskih zemalja. Goran Đurković iz Paraglajding kluba "Berkut" iz Vršca poneo je srebrnu medalju u ukupnom pojedinačnom plasmanu, dok je Milica Marinković iz Aerokluba "Aero-Edu" iz Beograda osvojila zlato u ženskoj konkurenciji.

Evropsko prvenstvo u preciznom sletanju paraglajderom održano je u Ohridu, od 1. do 8. jula. Reprezentacija Srbije je nastupila u sastavu: Milica Marinković iz AK "Aero-Edu" iz Beograda, Tamara Kostić, Dragan Popov i Goran Đurković iz PK "Berkut" iz Vršca, Jovan Novak i Darko Pantić iz Kluba slobodnog letenja "Ares" iz Beograda i Zoran Petrović iz Jedriličarskog kluba "Avis" sa Zlatibora. Ekipa koju je predvodio po prvi put selektor Slobodan Maletić, na samom početku prvenstva je imala male pehove. Ipak, reprezentativci su u samom finišu, nakon završnih serija letenja, uspeli da izbore odlične rezultate. Od ukupno 77 takmičara, Goran Đurković se plasirao na drugo mesto, sa malim zaostatkom iza prvoplasiranog pilota iz Bugarske. U ženskoj konkurenciji, Milica Marinković je drugoj poziciji na svetu pridodala i prvo mesto u Evropi. Reprezentacija je ekipno zauzela treće mesto iza Slovenije i Češke, prethodnog evropskog prvaka.

Trenutno, naši piloti paraglajdera u preciznom sletanju su drugi na svetu, treći u Evropi, sa evropskim prvakom i vicešampionom sveta u ženskoj konkurenciji, i sa trećim mestom u ukupnom plasmanu u Evropi i trećim mestom na svetu u ženskoj konkurenciji.
Datum: 09.07.2012. Autor: Milica Kljajić

PROČITAJTE JOŠ...