x

Zoran Radisavljević pobednik revijalnog turnira u gađanju glinenih golubova

Zoran Radisavljević pobednik revijalnog turnira u gađanju glinenih golubova
      
Zoran Radisavljević, strelac Grofa iz Kališta kod Požarevca, pobednik je revijalnog turnira koji je povodom Međunarodnog dana sporta, 6. aprila organizovao Streljački savez za leteće mete Srbije na strelištu "Bg sportski centar Kovilovo" u gađanju glinenih golubova - trap.

Osnovni deo gađao se na 50 golubova i potom se odmah pristupilo raspucavanju. U konkurenciji 18 strelaca po 41 golub imali su Nemanja Smiljanić, Zoran Lukić, Goran Nikolić i Zoran Radisavljević (svi Grof). U prvom raspucavanju pogodili su Radisavljević i Lukić, promašili Smiljanić i Nikolić. U dodatnom hicu. Radisavljević je pogodio, Lukić promašio i pobednički pehar je pripao Zoranu Radisavljeviću.

Generalna skupština Ujedinjenih nacija je 23. avgusta prošle godine usvojila rezoluciju kojom je 6. april proglašen za Međunarodni dan sporta. Ovaj datum je sećanje na dan kada su otvorene prve moderne Olimpijske igre u Atini 1896.
Rezolucija je doneta na specijalnoj sednici Generalne skupštine UN na inicijativu Međunarodnog olimpijskog komiteta, koga je predstavljao predsednik MOK Žak Rog.

Pre donošenja rezolucije Generalnoj skupštini se obratio naš proslavljeni teniser Novak Đoković, u ime svetskih sportista, zdušno podržavajući predloženu ideju - da sport bude priznat kao posebna aktivnost u interesu međunarodnog mira i razvoja.


Datum: 08.04.2014. Autor: Branimir Vasić

PROČITAJTE JOŠ...