Na EŠ u Mariboru šestorica Srba nišane golubove

Dejan Mihajlović selektor reprezentacije Srbije u streljaštvu za disciplinu glineni golubovi, odlučio je da na Šampionat Evrope u Mariboru  od 18. jula do 2. avgusta vodi četvoricu strelaca u disciplini trap o trošku saveza, dok će dvojica strelaca  u disciplini skit učestvovati o svom trošku uz saglasnost Upravnog odbora Streljačkog saveza za leteće mete Srbije.

Na spisku u trapu su trojica seniora koji će se takmičiti i u ekipnom delu Nemanja Smiljanić i Zoran Lukić (obojica Grof, Kalište kod Požarevca) i Pera Nedić (Jedinstvo trap Stara Pazova) a u juniorskoj konkurenciji gađaće Viktor Bareta, Italijan koji je stekao pravo da se takmiči za Srbiju. Takmičenje u trapu je 28. jula (75 golubova) i 29. jula (još 50) posle čega šest najboljih idu u borbu za medalje.

U skitu će se takmičiti Goran Stojadinović i Jovan Amanović (obojica Novi Sad) koji su već otputovali u Maribor i izlaze na vatrenu liniju 21. jula (75 golubova) i 22. jula (još 50 golubova).

- Iduće sedmice planiramo kratke pripreme od četvrtka do nedelje, kada putujemo u  Maribor – kaže Dejan Mihajlović selektor Srbije za glinene golubove – Imali smo nekoliko kontrolnih takmičenja, poslednje je bilo finale Kupa Srbije u Beogradu  i nadam se da će uz ove pripreme nivo rezultata porasti. Cilj je da pokušamo da u ekipnom delu budemo blizu zlatnoj sredini evropskog streljaštva.

Prošle godine na EŠ u Šarlošpusti u Mađarskoj, junirska reprezentacija u trapu bila je peta sa 332 goluba (B. Vasiljević i Smiljanić po 111, Egelja 110) a Borko Vasiljević i Nemanja Smiljanić bili su 14. i 15. sa po 111 golubova. Seniorska reprezentacija u trapu zauzela je 18. mesto sa 323 goluba (Jakšić 111, Nedić 107, Drljača 105). Pojedinačno, Zoran Jakšić je bio 52. sa 111 golubova. U skitu, reprezentacija je bila 16. sa 324 goluba (Amanović 115, Stojadinović 109, Radović 100).  Jovan Amanović je bio 43. u pojedinačnom delu sa 115 golubova.

Srpsko streljaštvo na glinene golubove do sada ima dve medalje na Šampionatima Evrope, obe juniorske. U Sulu u Nemačkoj 2013. Nemanja Smiljanić okitio se bronzom, dok je takođe bronzanu medalju osvojila reprezentacija Srbije sa 345 golubova (Smiljanić 120, Egelja 114 i B. Vasiljević 111).

Datum: 19.07.2015. Autor: Branimir Vasić

PROČITAJTE JOŠ...

LISTA KOMENTARA

Trenutno nema komentara u sistemu

OSTAVITE VAŠ KOMENTAR

Ime:
Prezime:
Tekst komentara:

POGLEDAJTE JOŠ I...

POVEZANE VESTI...

AKCIJE

Ako podjednako volite sport i da pišete o njemu, odnosno znate nešto novo i zanimljivo o nekoj sportskoj temi,  a uz to želite da svoje znanje iz oblasti sporta nesebično podelite sa drugima, javite nam se. Čekamo Vas!
Zanimaju Vas informacije o određenoj sportskoj manifestaciji (turniru, prvenstvu, akciji, seminaru, itd.), pogledajte najave aktuelnih sportskih manifestacija u okviru našeg Sportskog kalendara...
Ukoliko vodite neku sportsku organizaciju (savez, klub, asocijaciju i sl.) ili ste organizator neke sportske manifestacije (turnir, akcija, seminar, sl.) i želite da je medijski promovišete, odnosno sa njom upoznate širu javnost, Savremenisport.com može postati Vaš Medijski partner...
Osetite deo atmosvere sa najzanimljivijih već održanih sportskih manifestacija putem slika koje smo zbog Vas zabeležili u okviru Foro galerije...