x

Vasiljević pobedio u III Kupu Srbije u gađanju glinenih golubova

Vasiljević pobedio u III Kupu Srbije u gađanju glinenih golubova
Mladi strelac Jedinstva trap iz Stare Pazove Petar Vasiljević osvojio je prvo mesto u trećem Kupu Srbije u gađanju glinenih golubova - trap na strelištu „BG sportskog centra Kovilovo“.

U finalu finala pobedio je sa 11:6  Aleksandra Ivankovića iz Barajeva, dok je bronzu osvojio Vladimir Obradović iz Grofa pošto je savladao  Borka Vasiljevića sa 13:10. Peti je bio Pera Nedić iz Jedinstva trap, a šesti Nemanja Smiljanić iz Grofa. U prvom kupu  pobedio je Ivan Rožek iz Jedinstva, u drugom Borko Vasiljević.

Za plasman među šest strelaca koji su se borili za medalje, u konkurenciji 35 takmičara, bila su potrebna 102 goluba! Šestoplasirani je bio Petar Vasiljević koji je, kasnije, pobedio.  Najbolji rezultat imao je Nedić 108 golubova,  Borko Vasiljević  je bio drugi sa  106, a pratili su ga sa po 105 golubova Ivanković i Obradović, dok je Smiljanić imao 104 goluba.

U polufinalu, P. Vasiljević, Ivanković u Obradović su imali po 10 golubova i raspucavali su za odlazak u meč za zlato i za bopnzu.  U duel za prvo mesto plasirali su se P. Vasiljević i Ivanković, u meč za bronzu Obradović gde ga je čekao  B. Vasiljević koji je u raspucavanju za četvrto mesto bio bolji od Nedića. Obojica su u polufinalu imali po devet golubova.

U ekipnoj konkurenciji slavili su  strelci Jedinstva trap iz Stare Pazove sa 310 golubova, drugi je bio Grof iz Kališta kod Požarevca sa 297, a treći, u konkuranciji šest timova, beogradski Rikošet sa 275 golubova.

Takmičenje je pratio i selektor Dejan Mihajlović koji  će voditi ekipu u Brno na “Memorijal M. Bednarika” od 15. do 17 maja. Sastav je Aleksandar Ivanković, Vladan Obradović i Pera Nedić.

Datum: 11.05.2015. Autor: Branimir Vasić

PROČITAJTE JOŠ...