x

Ivanković drugi, Vasiljević treći na Kupu mimoze

Ivanković drugi, Vasiljević treći na Kupu mimoze
Aleksandar Ivanković strelac na glinene golubove – trap iz kluba Barajevo osvojio je drugo mesto, dok je mladi reprezentativac Srbije Borko Vasiljević iz beogradskog Rikošeta zauzeo treće mesto na tradicionalnom sedmom “Kupu mimoze” na strelištu Kameno kod Herceg Novog. Pobedio je Nikola Perišić iz kluba Herceg Novi, koji je sa Mrkajićem i Rackovićem osvojio i ekipnu titulu. Učestvovalo je 29 strelaca iz 12 klubova iz Srbije, Rusije, Hrvatske, BiH i Crne Gore.

Kvalfikacioni deo na prvom mestu završio je srpski reprezentativac iskusni as Pera Nedić (Jedinstvo trap, Stara Pazova) ispred domaćih strelaca Perišića i Mrkajića.  Takmičenje je održano po jakom južnom vetru i kiši pa su rezultati bili daleko od očekivanih, skoro i da nije bilo serije sa 20 i više pogodaka…

U polufinalu je Perišić bio najbolji sa 12 golubova,  dok se drugi finalista dobio raspucavanjem u kome su učestvovala trojica strelaca sa devet pogodaka (A. Ivanković, B. Vasiljević, D. Mrkajić). Prvog dodatnog goluba pogodio je Aleksandar Ivanković i plasirao se u finale finale, dok su se za bronzu borili Borko Vasiljević i Mrkajić. 

U duelu za pehar pobednika “Kupa mimoze”, Perišić je lakše nego se očekivalo savladao Aleksandra Ivankovića sa 12:3. U meču za treće mesto, Borko Vasiljević je pobedio Dragana Mrkajića sa 11:8. Peti  je bio Dragoslav Racković (H. Novi) sa osam pogodaka, dok je Pera Nedić (Stara Pazova) završio na šestom mestu sa četiri pogotka.
Lep plasman je drugo mesto Jedinstva trap iz  Stare Pazove (Rožek, Nedić, Ćosić), dok je treća bila slekcija  P. T. trap (Z. Radisavljević, B.Vasiljević i Z. Češko). 
Datum: 25.02.2015. Autor: Branimir Vasić

PROČITAJTE JOŠ...