Borku Vasiljeviću drugi Kup Srbije u gađanju glinenih golubova

Borko Vasiljević, strelac  beogradskog Rikošeta, juniorski reprezentativac Srbije pobedio je u drugom Kupu Srbije u gađanju glinenih golubova – trap („Memorijal Zorana Veselinovića“) na strelištu „Bg sportskog centra Kovilovo“.

Vasiljević je u prvom kupu bio drugi iza Ivana Rožeka iz Jedinstva trap Stara Pazova. Drugo mesto osvojio je Zoran Lukić (Grof, Kalište kod Požarevca) koji je u prvom kupu bio treći, dok je ovog puta bronza pripala Radetu Pavloviću iz Rikošeta.
 
U ekipnoj konkurenciji slavili su strelci  beogradskog Rikošeta, ispred Grofa iz Kališta kod Požarevca koji je u prvom kupu bio treći, i Barajeva.
- Vremenski uslovi nisu bili najpovoljniji, uz dosta nisku temperaturu, i nisu išli na ruku takmičarima – istakla je Svetlana Stanković Vujičić generalni sekretar Streljačkog saveza za leteće mete Srbije. - Odziv je  bio sličan onom na prvom kupu, 36 učesnika  uz dve juniorke Aleksandru Maljković sa 43 i Nikolinu Blagojević sa 38 golubova, i ukupno šest ekipa. Zahvaljujemo se Ministarstvu omladine i sporta Srbije na izuzetnoj podršci našem programu, gde ovo takmičenje, koje je bilo ujedno i „Memorijal  Zorana Veselinovića“, zauzima veoma važno mesto.

Posle osnovnog dela sa 125 meta na prvom mestu je bio Vasiljević sa 109 golubova, drugi je bio Smiljanić  sa 104, a treći Pavlović sa 101. U borbe za medalje ušli su još ka četvrti Lukić sa 100,  peti Jakšić (99) i šesti Ivanković (98).

Posle 15 golubova u polufinalu Vasiljević je odmah osigurao mesto u meču za zlato sa sa 14 golubova. Za drugo mesto u finalu finala borili su se Lukić i Jakšić koji su u polufinalu imali po 11 golubova  i prošao je Lukić, dok je Jakšić otišao u meč za bronzu. Protivnika je  dobio posle  raspucavanja Pavlovića i Smiljanića koji su imali po 10 golubova u polufinalu. Prošao je Pavlović. Ivanković je ostao šesti sa 9 golubova.

Zlato je osvojio  Borko Vasiljević  savladavši Zorana Lukića sa 13:10. U borbi za treće mesto Rade Pavlović je sa 11 meta bio bolji od klupskog druga Zorana Jakšića (7).

Konačan plasman: 1. Borko Vasiljević (Rikošet), 2. Zoran Lukić (Grof), 3. Rade Pavlović (Rikošet), 4. Zoran Jakšić (obojica Rikošet), 5. Nemanja Smiljanić (Grof), 6. Aleksandar Ivanković (Barajevo).

Ekipno:1. Rikošet Beograd 309 (Vasiljević, Pavlović, Jakšić), 2. Grof (Kalište kod Požarevca) 299 (Lukić, Smiljanić, Andrić) 3. Barajevo 279 ( Ivanković, S. Nikolić, D. Nikolić) itd.
Datum: 21.04.2015. Autor: Branimir Vasić

PROČITAJTE JOŠ...

LISTA KOMENTARA

Trenutno nema komentara u sistemu

OSTAVITE VAŠ KOMENTAR

Ime:
Prezime:
Tekst komentara:

POGLEDAJTE JOŠ I...

POVEZANE VESTI...

AKCIJE

Ako podjednako volite sport i da pišete o njemu, odnosno znate nešto novo i zanimljivo o nekoj sportskoj temi,  a uz to želite da svoje znanje iz oblasti sporta nesebično podelite sa drugima, javite nam se. Čekamo Vas!
Zanimaju Vas informacije o određenoj sportskoj manifestaciji (turniru, prvenstvu, akciji, seminaru, itd.), pogledajte najave aktuelnih sportskih manifestacija u okviru našeg Sportskog kalendara...
Ukoliko vodite neku sportsku organizaciju (savez, klub, asocijaciju i sl.) ili ste organizator neke sportske manifestacije (turnir, akcija, seminar, sl.) i želite da je medijski promovišete, odnosno sa njom upoznate širu javnost, Savremenisport.com može postati Vaš Medijski partner...
Osetite deo atmosvere sa najzanimljivijih već održanih sportskih manifestacija putem slika koje smo zbog Vas zabeležili u okviru Foro galerije...