x

Borku Vasiljeviću drugi Kup Srbije u gađanju glinenih golubova

Borku Vasiljeviću drugi Kup Srbije u gađanju glinenih golubova
Borko Vasiljević, strelac  beogradskog Rikošeta, juniorski reprezentativac Srbije pobedio je u drugom Kupu Srbije u gađanju glinenih golubova – trap („Memorijal Zorana Veselinovića“) na strelištu „Bg sportskog centra Kovilovo“.

Vasiljević je u prvom kupu bio drugi iza Ivana Rožeka iz Jedinstva trap Stara Pazova. Drugo mesto osvojio je Zoran Lukić (Grof, Kalište kod Požarevca) koji je u prvom kupu bio treći, dok je ovog puta bronza pripala Radetu Pavloviću iz Rikošeta.
 
U ekipnoj konkurenciji slavili su strelci  beogradskog Rikošeta, ispred Grofa iz Kališta kod Požarevca koji je u prvom kupu bio treći, i Barajeva.
- Vremenski uslovi nisu bili najpovoljniji, uz dosta nisku temperaturu, i nisu išli na ruku takmičarima – istakla je Svetlana Stanković Vujičić generalni sekretar Streljačkog saveza za leteće mete Srbije. - Odziv je  bio sličan onom na prvom kupu, 36 učesnika  uz dve juniorke Aleksandru Maljković sa 43 i Nikolinu Blagojević sa 38 golubova, i ukupno šest ekipa. Zahvaljujemo se Ministarstvu omladine i sporta Srbije na izuzetnoj podršci našem programu, gde ovo takmičenje, koje je bilo ujedno i „Memorijal  Zorana Veselinovića“, zauzima veoma važno mesto.

Posle osnovnog dela sa 125 meta na prvom mestu je bio Vasiljević sa 109 golubova, drugi je bio Smiljanić  sa 104, a treći Pavlović sa 101. U borbe za medalje ušli su još ka četvrti Lukić sa 100,  peti Jakšić (99) i šesti Ivanković (98).

Posle 15 golubova u polufinalu Vasiljević je odmah osigurao mesto u meču za zlato sa sa 14 golubova. Za drugo mesto u finalu finala borili su se Lukić i Jakšić koji su u polufinalu imali po 11 golubova  i prošao je Lukić, dok je Jakšić otišao u meč za bronzu. Protivnika je  dobio posle  raspucavanja Pavlovića i Smiljanića koji su imali po 10 golubova u polufinalu. Prošao je Pavlović. Ivanković je ostao šesti sa 9 golubova.

Zlato je osvojio  Borko Vasiljević  savladavši Zorana Lukića sa 13:10. U borbi za treće mesto Rade Pavlović je sa 11 meta bio bolji od klupskog druga Zorana Jakšića (7).

Konačan plasman: 1. Borko Vasiljević (Rikošet), 2. Zoran Lukić (Grof), 3. Rade Pavlović (Rikošet), 4. Zoran Jakšić (obojica Rikošet), 5. Nemanja Smiljanić (Grof), 6. Aleksandar Ivanković (Barajevo).

Ekipno:1. Rikošet Beograd 309 (Vasiljević, Pavlović, Jakšić), 2. Grof (Kalište kod Požarevca) 299 (Lukić, Smiljanić, Andrić) 3. Barajevo 279 ( Ivanković, S. Nikolić, D. Nikolić) itd.
Datum: 21.04.2015. Autor: Branimir Vasić

PROČITAJTE JOŠ...