Lukić 43. posle 75 golubova na EŠ

Zoran Lukić, strelac na glinene golubove u disciplini trap, trenutno je 43. na Šampionatu Evrope u Mariboru sa 70 golubova (po serijama 24, 23, 23).  Nemanja Smiljanić je 61. sa 67 golubova (23, 21, 23) dok je Pera Nedić na 82. mestu od 84 učesnika sa 58 golubova (20, 18, 20). 

U vođstvu je Marian Kovačoci (Slovačka) sa maksimalnih 75 golubova. Još trojica strelaca imaju po 74 i sedmorica po 73 goluba. U ekipnoj konkurenciji Srbija je 21. od 24. selekcije sa 195 golubova. Italija ima 218, i Slovačka 217 golubova.

Srpski junior Viktort Bareta visoko je plasiran na desetom mestu posle prvih 75 golubova sa 70 golubova (22, 24, 24). Vodi Italijan Frančesko Idone sa 74 goluba, još dvojica strelaca imaju po 73.  Srbija nema ekipu u juniorskoj konkurenciji. 

Sa reprezentacijom Srbije na EŠ u Mariboru je selektor Dejana Mihajlović koji se zahvalio Ministarstvu omladine i sporta Srbije i OKS na podršci programima Streljačkog saveze za leteće mete Srbije.
- Šaljući seniorsku ekipu želeli smo da se nastavi kontiniutet učešća na EŠ – rekao je Mihajlović.- Bareta može, uz još dve dobre serije, prijatno da iznenadi i da nastavi niz dobrih plasmana naših juniora koji su na EŠ 2013. u Sulu osvojili dve bronze – reprezentacija i pojednačno Nemanja Smiljanić, a lane u Šarlošpušti su bili peta evropska selekcija.

Drugog dana, u sredu 29. jula gađaće se još dve serije od po 25 golubova. Šest najboljih na osnovu rezultata iz 125 golubova boriće se za medalje, a kod seniora i za dve olimpijske vize. 

Datum: 29.07.2015. Autor: Branimir Vasić

PROČITAJTE JOŠ...

LISTA KOMENTARA

Trenutno nema komentara u sistemu

OSTAVITE VAŠ KOMENTAR

Ime:
Prezime:
Tekst komentara:

POGLEDAJTE JOŠ I...

POVEZANE VESTI...

AKCIJE

Ako podjednako volite sport i da pišete o njemu, odnosno znate nešto novo i zanimljivo o nekoj sportskoj temi,  a uz to želite da svoje znanje iz oblasti sporta nesebično podelite sa drugima, javite nam se. Čekamo Vas!
Zanimaju Vas informacije o određenoj sportskoj manifestaciji (turniru, prvenstvu, akciji, seminaru, itd.), pogledajte najave aktuelnih sportskih manifestacija u okviru našeg Sportskog kalendara...
Ukoliko vodite neku sportsku organizaciju (savez, klub, asocijaciju i sl.) ili ste organizator neke sportske manifestacije (turnir, akcija, seminar, sl.) i želite da je medijski promovišete, odnosno sa njom upoznate širu javnost, Savremenisport.com može postati Vaš Medijski partner...
Osetite deo atmosvere sa najzanimljivijih već održanih sportskih manifestacija putem slika koje smo zbog Vas zabeležili u okviru Foro galerije...