x

Maksim Egelja pobednik Kupa Srbije u gađanju glinenih golubova

Maksim Egelja pobednik Kupa Srbije u gađanju glinenih golubova
Mladi strelac Dunava iz Futoga Maksim Egelja osvojio je prvo mesto u finalu Kupa Srbije u gađanju glinenih golubova- trap na strelištu “BG sportskog centra Kovilovo” kraj Beograda.

U finalu finala pobedio je Radeta Pavlovića (Rikošet Beograd) tek posle raspucavanja. U regularnom delu na 15 golubova bilo je 12:12 ali je Egelja pogodio dodatnog, petog, goluba, Pavlović promašio i titula je pripala strelcu Dunava sa 5:4 u raspucavanju.

Bronzanom medaljom okitio se Zoran Jakšić, prošlogodiši poebdnik finala Kupa Srbije,  reprezentativac Rikošeta, pošto je u meču za treće mesto sa 14:9 pobedio Peru Nedića iz  Jedinstva trap (Stara Pazova). 

U borbu za medalje su se plasirali Nedić sa 116, Egelja, Pavlović i Jakšić sa po 112, Zoran Radisavljević (PT trap Petrovac) sa 111 i Zoran Stanisavljević (Lepenski Vir Luki, Pećinaca) sa 110 golubova.  Po 110 golubova imali su i Nemanja Smiljanić iz Grofa(Kalište kod Požarevca) i mladi Nikola Šotra iz Rikošeta, ali su posle raspucavanja ostali sedmi i osmi.

Posle polufinala po 13 golubova imali Egelja, Pavlović, Jakšić i Nedić i morali su da raspucavaju za plasman u meč za zlato, odnosno meč za bronzu. Sa po tri pogođena dodatna goluba Egelja i Pavlović su otišli u meč za zlato, Nedić je pogodio dva i otišao u meč za bronzu gde ga je čekao Jakšić koji nije imao ni jednog pogođenog dodatnog goluba.  Peti je bio Radisavljević sa 12 a šesti Stanisavljević sa 10 golubova u polufinalu.

Gađale su na pet serija i dve juniorke, Aleksandra Maljković 88 i Nikolina Blagojević 87 golubova.

Ekino, slavio je beogradski Rikošet sa 334 goluba (Jakšić 112, N. Šotra 110, Pavlović 112), ispred Jedinstva trap iz Stara Pazove sa 324 i Grofa iz Kališta kod Požarevca sa 318 golobova. Rikošet je lane bio treći, a Grof drugi iza Barajeva.

Učestvovalo je 30 strelaca i sedam ekipa, pored osvajača medalja i Dunav Futog, Lepenski Vir Luki (Pećinci), Barajevo i Pruga iz Lajkovca. 

Do finala Kupa Srbije, održana su četiri kola kupa. U prvom je pobedio Ivan Rožek iz Jedinstva trap, u drugom Borko Vasiljević, u trećem Petar Vasiljević iz Jedinstva trap i u četvrtom Zoran Jakšić iz Rikošeta.

Pobednici Kupa Srbije u poslednjih sedam  sezona 
  • 2015: Maksim Egelja (Dunav, Futog) i Rikošet (Beograd)
  • 2014: Zoran Jakšić (Rikošet) i Barajevo
  • 2013: Pera Nedić (Jedinstvo trap) i Grof (Kalište kod Požarevca)
  • 2012: Marko Ilić (Grof) i Grof
  • 2011: Branko Leontijević (Rikošet) i Grof
  • 2010: Petar Milosavljević (Jedinstvo trap) i Jedinstvo trap (Stara Pazova)
  • 2009: Željko Stefanović (Policajac) i Partizan. 

Datum: 14.07.2015. Autor: Branimir Vasić

PROČITAJTE JOŠ...