Maksim Egelja pobednik Kupa Srbije u gađanju glinenih golubova

Mladi strelac Dunava iz Futoga Maksim Egelja osvojio je prvo mesto u finalu Kupa Srbije u gađanju glinenih golubova- trap na strelištu “BG sportskog centra Kovilovo” kraj Beograda.

U finalu finala pobedio je Radeta Pavlovića (Rikošet Beograd) tek posle raspucavanja. U regularnom delu na 15 golubova bilo je 12:12 ali je Egelja pogodio dodatnog, petog, goluba, Pavlović promašio i titula je pripala strelcu Dunava sa 5:4 u raspucavanju.

Bronzanom medaljom okitio se Zoran Jakšić, prošlogodiši poebdnik finala Kupa Srbije,  reprezentativac Rikošeta, pošto je u meču za treće mesto sa 14:9 pobedio Peru Nedića iz  Jedinstva trap (Stara Pazova). 

U borbu za medalje su se plasirali Nedić sa 116, Egelja, Pavlović i Jakšić sa po 112, Zoran Radisavljević (PT trap Petrovac) sa 111 i Zoran Stanisavljević (Lepenski Vir Luki, Pećinaca) sa 110 golubova.  Po 110 golubova imali su i Nemanja Smiljanić iz Grofa(Kalište kod Požarevca) i mladi Nikola Šotra iz Rikošeta, ali su posle raspucavanja ostali sedmi i osmi.

Posle polufinala po 13 golubova imali Egelja, Pavlović, Jakšić i Nedić i morali su da raspucavaju za plasman u meč za zlato, odnosno meč za bronzu. Sa po tri pogođena dodatna goluba Egelja i Pavlović su otišli u meč za zlato, Nedić je pogodio dva i otišao u meč za bronzu gde ga je čekao Jakšić koji nije imao ni jednog pogođenog dodatnog goluba.  Peti je bio Radisavljević sa 12 a šesti Stanisavljević sa 10 golubova u polufinalu.

Gađale su na pet serija i dve juniorke, Aleksandra Maljković 88 i Nikolina Blagojević 87 golubova.

Ekino, slavio je beogradski Rikošet sa 334 goluba (Jakšić 112, N. Šotra 110, Pavlović 112), ispred Jedinstva trap iz Stara Pazove sa 324 i Grofa iz Kališta kod Požarevca sa 318 golobova. Rikošet je lane bio treći, a Grof drugi iza Barajeva.

Učestvovalo je 30 strelaca i sedam ekipa, pored osvajača medalja i Dunav Futog, Lepenski Vir Luki (Pećinci), Barajevo i Pruga iz Lajkovca. 

Do finala Kupa Srbije, održana su četiri kola kupa. U prvom je pobedio Ivan Rožek iz Jedinstva trap, u drugom Borko Vasiljević, u trećem Petar Vasiljević iz Jedinstva trap i u četvrtom Zoran Jakšić iz Rikošeta.

Pobednici Kupa Srbije u poslednjih sedam  sezona 
  • 2015: Maksim Egelja (Dunav, Futog) i Rikošet (Beograd)
  • 2014: Zoran Jakšić (Rikošet) i Barajevo
  • 2013: Pera Nedić (Jedinstvo trap) i Grof (Kalište kod Požarevca)
  • 2012: Marko Ilić (Grof) i Grof
  • 2011: Branko Leontijević (Rikošet) i Grof
  • 2010: Petar Milosavljević (Jedinstvo trap) i Jedinstvo trap (Stara Pazova)
  • 2009: Željko Stefanović (Policajac) i Partizan. 

Datum: 14.07.2015. Autor: Branimir Vasić

PROČITAJTE JOŠ...

LISTA KOMENTARA

Trenutno nema komentara u sistemu

OSTAVITE VAŠ KOMENTAR

Ime:
Prezime:
Tekst komentara:

POGLEDAJTE JOŠ I...

POVEZANE VESTI...

AKCIJE

Ako podjednako volite sport i da pišete o njemu, odnosno znate nešto novo i zanimljivo o nekoj sportskoj temi,  a uz to želite da svoje znanje iz oblasti sporta nesebično podelite sa drugima, javite nam se. Čekamo Vas!
Zanimaju Vas informacije o određenoj sportskoj manifestaciji (turniru, prvenstvu, akciji, seminaru, itd.), pogledajte najave aktuelnih sportskih manifestacija u okviru našeg Sportskog kalendara...
Ukoliko vodite neku sportsku organizaciju (savez, klub, asocijaciju i sl.) ili ste organizator neke sportske manifestacije (turnir, akcija, seminar, sl.) i želite da je medijski promovišete, odnosno sa njom upoznate širu javnost, Savremenisport.com može postati Vaš Medijski partner...
Osetite deo atmosvere sa najzanimljivijih već održanih sportskih manifestacija putem slika koje smo zbog Vas zabeležili u okviru Foro galerije...