x

Zlatni dečko, srebrna nacija, bronzana devojka

Zlatni dečko, srebrna nacija, bronzana devojka

U čast Reprezentacije Srbije u paraglajdingu, koja je na nedavno završenom evropskom prvenstvu (31.08.-07.09.) koje se održalo u Vršcu,  osvojila tri medalje, Vazduhoplovni savez Srbije priredio je koktel u restoranu Aeroklub u Beogradu. Dejan Valek iz Novog Sada postao je šampion Evrope, a Srbija u ekipnoj konkurenciji postala vicešampion, dok je Tamara Kostić iz Vršca osvojila bronzanu medalju. Svim članovima srebrne reprezentacije, čestitke su iskazali  predsednik VSS-a Labud Bulatović i gen. sekretar VSS-a Željko Ovuka.

"Velika mi je čast i zadovoljstvo što sam u ovom času sa evropskim šampionom, bronzanom devojkom i srebrnom nacijom u paraglajdingu. Tu čast, dodatno pojačava i ponos jer su upravo oni naši najbolji sportisti. Hvala vam što na najbolji način opravdavate postojanje Vazduhoplovnog saveza Srbije i širite srpsko ime po svim meridijanima. Čestitam," izjavio je Labud Bulatović u kratkom obraćanju.

Piloti paraglajdera koji su činili sastav srpskog nacionalnog tima su: Tamara Kostić, Milica Marinković, Dejan Valek, Novak Jovan, Ivan Pavlov, Goran Đurković, Dragan Popov i selektor Slobodan Maletić.

Neposredno pre početka Evropskog prvenstva u paraglajdingu u disciplini precizno sletanje u Vršcu, Srbija je na Kopaoniku ugostila najbolje Evropske paraglajderiste koji se takmiče u disciplini prelet. Na tom takmičenju srpski piloti nisu ostvarili uspeh kao njihove kolege u Vršcu, ali je Srbija, po izjavama najviših zvaničnika FAI-ja (međunarodne vazduhoplovne organizacije) postavljena na izuzetno visoko mesto po pitanju organizacije i gostoprimstva u ovako velikim sportskim manifestacijama.


Datum: 15.09.2014. Autor: Dušan Arsević

PROČITAJTE JOŠ...