Zlatni dečko, srebrna nacija, bronzana devojka


U čast Reprezentacije Srbije u paraglajdingu, koja je na nedavno završenom evropskom prvenstvu (31.08.-07.09.) koje se održalo u Vršcu,  osvojila tri medalje, Vazduhoplovni savez Srbije priredio je koktel u restoranu Aeroklub u Beogradu. Dejan Valek iz Novog Sada postao je šampion Evrope, a Srbija u ekipnoj konkurenciji postala vicešampion, dok je Tamara Kostić iz Vršca osvojila bronzanu medalju. Svim članovima srebrne reprezentacije, čestitke su iskazali  predsednik VSS-a Labud Bulatović i gen. sekretar VSS-a Željko Ovuka.

"Velika mi je čast i zadovoljstvo što sam u ovom času sa evropskim šampionom, bronzanom devojkom i srebrnom nacijom u paraglajdingu. Tu čast, dodatno pojačava i ponos jer su upravo oni naši najbolji sportisti. Hvala vam što na najbolji način opravdavate postojanje Vazduhoplovnog saveza Srbije i širite srpsko ime po svim meridijanima. Čestitam," izjavio je Labud Bulatović u kratkom obraćanju.

Piloti paraglajdera koji su činili sastav srpskog nacionalnog tima su: Tamara Kostić, Milica Marinković, Dejan Valek, Novak Jovan, Ivan Pavlov, Goran Đurković, Dragan Popov i selektor Slobodan Maletić.

Neposredno pre početka Evropskog prvenstva u paraglajdingu u disciplini precizno sletanje u Vršcu, Srbija je na Kopaoniku ugostila najbolje Evropske paraglajderiste koji se takmiče u disciplini prelet. Na tom takmičenju srpski piloti nisu ostvarili uspeh kao njihove kolege u Vršcu, ali je Srbija, po izjavama najviših zvaničnika FAI-ja (međunarodne vazduhoplovne organizacije) postavljena na izuzetno visoko mesto po pitanju organizacije i gostoprimstva u ovako velikim sportskim manifestacijama.


Datum: 15.09.2014. Autor: Dušan Arsević

PROČITAJTE JOŠ...

LISTA KOMENTARA

Trenutno nema komentara u sistemu

OSTAVITE VAŠ KOMENTAR

Ime:
Prezime:
Tekst komentara:

POGLEDAJTE JOŠ I...

POVEZANE VESTI...

AKCIJE

Ako podjednako volite sport i da pišete o njemu, odnosno znate nešto novo i zanimljivo o nekoj sportskoj temi,  a uz to želite da svoje znanje iz oblasti sporta nesebično podelite sa drugima, javite nam se. Čekamo Vas!
Zanimaju Vas informacije o određenoj sportskoj manifestaciji (turniru, prvenstvu, akciji, seminaru, itd.), pogledajte najave aktuelnih sportskih manifestacija u okviru našeg Sportskog kalendara...
Ukoliko vodite neku sportsku organizaciju (savez, klub, asocijaciju i sl.) ili ste organizator neke sportske manifestacije (turnir, akcija, seminar, sl.) i želite da je medijski promovišete, odnosno sa njom upoznate širu javnost, Savremenisport.com može postati Vaš Medijski partner...
Osetite deo atmosvere sa najzanimljivijih već održanih sportskih manifestacija putem slika koje smo zbog Vas zabeležili u okviru Foro galerije...