Golija dominirala nad Alpima

Predrag Dudić, pilot paraglajding kluba „Golija“ iz Raške, pobednik je Državnog prvenstva Srbije u paraglajdingu u disciplini prelet, koje se prošle nedelje (12-19. jula) održalo u Sloveniji na terenima iznad Nove Gorice. Na istom takmičenju, piloti PK „Golija“ uspeli su da osvoje titulu ekipnog državnog prvaka. Zoran Nikolić, Marko Miletić i Zoran Petrović su sa predvodnikom Dudićem, doneli titulu ekipnog prvaka Srbije u Rašku prvi put u svojoj istoriji.

Nakon više od 10 sati provedenih u vazduhu bez motornog pogona i preletenih preko 300 Km, Dudić je iza sebe ostavio svog klupskog kolegu i nekadašnjeg šampiona Srbije Zorana Petrovića, koji se posle pauze vratio takmičenjima osvojivši srebrnu medalju. Bronzani pilot Srbije u paraglajdingu postao je Milan Stević iz Požarevca.

Pobeda PK „Golija“ u ekipnom plasmanu je bila viša nego ubedljiva nad ostalim klubovima, pa je tako prošlogodišnji šampion Srbije, PK „Ares“ iz Beograda. osvojio drugo mesto, dok su se kao trećeplasirani u Kraljevo vratili piloti PK „Eol“.

Dupla pobeda. Presrećan sam. Čak mi je možda i draža ekipna titula nego pojedinačna, jer iza ovog rezultata stoji timski rad. Hvala mnogo opštini Raška na razumevanju, kao i Sportskom savezu Raška koji nam pružaju podršku tokom cele godine. Ovo su moji Raščani zaslužili da se ponose najboljim pilotima u zemlji. – ushićeno je izjavio Dudić.

Zbog specifičnosti sporta Državna prvenstva u paraglajdingu se često održavaju van granica svojih država. Tako je ove godine prvenstvo Srbije održano u Sloveniji kao deo projekta saradnje sa Slovenijom, Bosnom i Hercegovinom i Hrvatskom, čija su državna prvenstva održana prošle godine na Kopaoniku. Plan je da se svake godine takmičenja održe u drugoj državi radi jačanja vazduhoplovnih odnosa ali i upoznavanja različitih terena i dobijanja bodova na međunarodnoj rang listi. Nakon ovog takmičenja ostaje na Vazduhoplovnim savezima BiH i Hrvatske da ispune svoj deo dogovora. 

Datum: 22.07.2015. Autor: Dušan Arsević

PROČITAJTE JOŠ...

LISTA KOMENTARA

Trenutno nema komentara u sistemu

OSTAVITE VAŠ KOMENTAR

Ime:
Prezime:
Tekst komentara:

POGLEDAJTE JOŠ I...

POVEZANE VESTI...

AKCIJE

Ako podjednako volite sport i da pišete o njemu, odnosno znate nešto novo i zanimljivo o nekoj sportskoj temi,  a uz to želite da svoje znanje iz oblasti sporta nesebično podelite sa drugima, javite nam se. Čekamo Vas!
Zanimaju Vas informacije o određenoj sportskoj manifestaciji (turniru, prvenstvu, akciji, seminaru, itd.), pogledajte najave aktuelnih sportskih manifestacija u okviru našeg Sportskog kalendara...
Ukoliko vodite neku sportsku organizaciju (savez, klub, asocijaciju i sl.) ili ste organizator neke sportske manifestacije (turnir, akcija, seminar, sl.) i želite da je medijski promovišete, odnosno sa njom upoznate širu javnost, Savremenisport.com može postati Vaš Medijski partner...
Osetite deo atmosvere sa najzanimljivijih već održanih sportskih manifestacija putem slika koje smo zbog Vas zabeležili u okviru Foro galerije...