x

Srbija u napadu na Džingis Kana

Srbija u napadu na Džingis Kana
Reprezentacija Srbije u vazduhoplovnom modelarstvu otputovala je u Ulanbator (Mongolija), gde se od 27. jula do 03. avgusta održava svetski šampionatu u disciplinama F1A, F1B i F1C. Naši modelari takmičiće se u klasam F1A i F1B odnosno sa slobodno letećim modelima. Učešće je najavilo 37 reprezentacija iz celog sveta, sa više od 250 učesnika. Veliku podršku našim reprezentativcima pružio je matični Vazduhoplovni savez Srbije, kao i Ministarstvo omladine i sporta i Sportski Savez Srbije. 

Naši vazduhoplovni modelari su ponos Vazduhoplovnog saveza Srbije. Retka su takmičenja sa kojih su se vraćali bez medalja na grudima, a to očekujemo i ovog puta. Rukovodstvo VSS-a je sigurno da su energija i trud uloženi upravo u naše modelare, jedna od naših najsigurnijih investicija u budućnost.  – Izjavio je Labud Bulatović, predsednik vss, nakon ispraćaja naših takmičara u Mongoliju.

Da Srbija ne treba da ima skromna očekivanja sa ovog takmičenja, govori informacija da je reprezentativac Svetozar Gostojić 2012. godine u Italiji, postao Evropski šampion u kategoriji F1B. Očevim stopama krenuo i Bojan Gostojić, koji zajedno sa ocem i Radojem Blagojevićem predstavlja Srbiju u obe discipline. Oni su prošle godine na Evropskom prvenstvu osvojili bronzanu medalju u izuzetno jakoj konkurenciji klase F1B. Pored njih Slavko Savić i Miloš Borđoški povećaće šanse za uspeh našeg tima u disciplini F1A.

Datum: 29.07.2015. Autor: Dušan Arsević

PROČITAJTE JOŠ...