x

Vazduhoplovni modeli krstare zlatiborom

Vazduhoplovni modeli krstare zlatiborom
Veliko međunarodno takmičenje u vazduhoplovnom modelarstvu u klasi slobodno letećih modela F1E (modeli na magnetni pogon) počeće sutra (26.08.) na terenima Zlatibora. Više od 80 takmičara iz dvanaest zemalja sveta, tokom tri dana, nadmetaće se u konstruisanju modela i njihovoj dužini leta.

Zlatibor je već drugi put u poslednje četiri godine domaćin svetskog prvenstva u ovoj disciplini, jer njegove padine i metereološki uslovi izuzetno pogoduju ovom vazduhoplovnom sportu. Na svečanom otvaranju šampionata, takmičarima i gledaocima obratili su se Labud Bulatović, predsednik VSS-a koji je poželeo dobrodošlicu takmičarima kao i Vili Kamp (Willy Camp) predsednik FAI (Međunarodna vazduhoplovna federacija) žirija, koji je takmičarima poželeo dobar vetar i mnogo sportske sreće.  

Reprezentacija Srbije u sastavu Stevan Janović, Boško Laćimić, Stevan Mutić i junior Dejan Stančević, pokušaće da uz prednost domaćeg terena, postignu dobar rezultat, a možda i preotmu titulu od aktuelnog šampiona Alana Ruoksa (Alain Roux) iz Francuske.

Drago mi je da je veliki broj takmičara ponovo došao u Srbiju na Zlatibor. To je najbolja potvrda  da je prethodna organizacija bila na visokom niovu što nam zaista služi na ponos. Samo da nas još i vreme posluži, biću zadovoljan, a još ako naši takmičari osvoje medalje, mojoj sreći neće biti kraja. – Izjavio je Nikola Borovac direktor reprezentacije i direktor takmičenja.

Organizator ovog takmičenja je Vazduhoplovni savez Srbije, uz veliku podršku Ministarstva omladine i sporta kao i Sportskog saveza Srbije.

Datum: 26.08.2015. Autor: Dušan Arsević

PROČITAJTE JOŠ...