x

Umalo Boze pravde i u Indoneziji

Umalo Boze pravde i u Indoneziji

Piloti srpskog nacionalnog tima u paraglajdingu u disciplini precizno sletanje u Srbiju su doneli srebrnu medalju u ekipnoj konkurenciji. Na svetskom prvenstvu koje se protekle nedelje održalo u Indoneziji, paraglajderisti Srbije bili su bolji od 28 letačkih nacija. Jedina ekipa koja je imala manje negativnih poena od Srbije bio je nacionalni tim Tajlanda koji je trijumfovao ispred našeg tima. Srpskim pilotima u leđa su gledali domaći paraglajderisti indonežanskog tima koji su ostali daleko iza naših pilota.

Najbolje plasirani pilot srpskog tima bio je Dragan Popov, osvojivši 13. poziciju u konkurenciji od 121 pilota. Novi šampion sveta u paraglajdingu postao je domaći takmičar Dede Supratman (Dede Supratman), dok su drugo i treće mesto osvojili Matijaž Sluga iz Slovenije i Tomaš Lednik iz Češke.

U konkurenciji dama, naša Tamara Kostić osvojila je osmu poziciju. Najbolji ženski pilot paraglajdera u disciplini precizno sletanje postala je Nunapat Pučong (Nunnapat Phuchong) sa Tajlanda, dok su srebrnu i bronzanu medalju osvojile Hju Jong Čo (Hye joung cho) iz Koreje i Jolanta Romanenko (Jolanta Romanenko) iz Litvanije.

U izuzetno teškim vremenskim uslovima, koji nisu odgovarali većini pilota iz Evrope, naša ekipa uspela je da postane najbolje plasirani tim sa starog kontinenta.

Ovo je odličan uspeh za ekipnu konkurenciju. Iako u pojedinačnoj konkurenciji nismo ostvarili planirane rezultate, dokazali smo da ekipno važimo za pravu velesilu u svetu paraglajdinga. Drago mi je što smo iza sebe ostavili reprezentacije Češke i Slovenije, koje su u svetu paraglajdinga isto što i Brazilci i Nemci u fudbalu. – Izjavio je Slobodan Maletić, reprezentativac i selektor nacionalnog tima.

Vazduhoplovni savez Srbije uložio je mnogo truda da se na tako daleki put i važno takmičenje, pošalje naš nacionalni tim. U svemu tome veliku podršku imao je od strane Ministarstva omladine i sporta i Sportskog saveza Srbije.

 

Datum: 26.08.2015. Autor: Dušan Arsević

PROČITAJTE JOŠ...