BetWorld247

Iz Đera nišane Rio

Srećko Pejović sportski direktor streljačkog saveza Srbije odredio je konačne sastave reprezentacija za Šampionat Evrope vazdušnim oružjem u Đeru u Mađarskoj od 22. do 27. februara. Srbija će imati sve ekipe u seniorskoj i juniorskoj konkurenciji puškom i pištoljem sa ukupno 24 strelca.


Za evropske trofeje boriće se – puška, seniori: Milutin Stefanović i Stevan Pletikosić (“Čika Mata”, Kragujevac) i Milenko Sebić (Crvena zvezda).
Seniorke: Ivana Anđušić Maksimović (“Akademija Maksimović”), Andrea Arsović (Partizan) i Dragana Todorović (Novi Beograd Ušće).
Juniori: Stevan Jovanović (“Čika Mata”), Lazar Kovačević (Jagodina) i Andrija Milovanović (Niš).
Juniorke: Milica Babić (Palilula), Sanja Vukašinović (Novi Sad) i Marija Kolarević (Jedinstvo, Stara Pazova).
Pištolj, seniori: Damir Mikec (Policajac), Dimitrije Grgić (Akademac), Duško Petrov (“Aleksa Dejović”, Užice).
Seniorke: Zorana Arunović (C. zvezda), Bobana Veličković (Bor 030), Brankica Zarić (Valter pistols, Kikinda).
Juniori: Branko Mašanović (Policajac), Stefan Todorović (Kolubara, Lazarevac), Petar Adamović (Smederevo).
Juniorke: Marija Šunjevarić (“Aleksa Dejović”), Natalija Anastasijević (Partizan), Katarina Maricki (“Zuc”,. Sremska Mitrovica).


Ove godine i zvanično (prošle godine su deljene medalje, ali nije bilo u zvaničnom programu) gađaće se za trofeje u miks timovima (“R 50”). Pejović je odredio ove ekipe:
Puška – seniorski tim: Andrea Arsović i Milutin Stefanović.
Pištolj - seniorski tim: Zorana Arunović i Damir Mikec.
Puška – juniorski tim: Milica Babić i Stevan Jovanović.
Pištolj – juniorski tim: Marija Šunjevarić i Branko Mašanović.


Vođa delegacije biće Siniša Mašović predsednik Streljačkog saveza Srbije, a u stručnom štabu su, uz Pejovića, i treneri Dragan Donević, Goran Maksimović, Jelena Arunović, Alina Sebić, Boban Marković, Goran Mikec i Mitja Grgić. O juniorskim selekcijama brinuće Saša Iker i Miomir Spasojević (treneri za pušku), odnosno Ivan Manojlović i  Sreten Nešković (treneri za pištolj). Lekar reprezentacije je Slaviša Jovanović. Juniorske kategorije putuju 22. februara i vraćaju se 25. februara, seniorske dolaze 24. fabruara a vraćaju se 27. februara.

-Đer je jedna od najvažnijih etapa na put ka olimpijskom turniru u Riju – kaže Pejović.-  Imamo šansu da osvojimo samo još jednu olimpijsku vizu i to pištoljem za muškarce, nema opterećenja tako da su u prvom planu borbe za medalje. Odlične su nam seniorske selekcije puškom i poštoljem, juniori i juniorke puškom spadaju u evropski vrh, a što se tiče podmlatka pištoljem,  Đer im je prilika da steknu iskustvo i vide koliko i šta mogu u najjačoj konkurenciji.


Poslednja proba pred polazak u Đer za seniorske selekcije biće takmičenje “Panonija trofej” u mestu Nojzidl am Ze u Austriji od 10. do 13. februara:
- Učestvovaće samo seniorske ekipe puškom i pištoljem, dok će se  podmladak u nedelju 14. februara takmičiti u drugom kupu SS Srbije - “B” program u Kragujevcu – objasnio je Pejović.- U Austriju će reprezentacije voditi Dragan Donević, Jelena Arunović i Goran Maksimović. To je dobro takmičenje, sa solidnom konkurencijom i sigurno će nam koristiti. Troškove, osim za troje strelaca, za ovaj turnir na kome smo lane osvojili 11 medalja, od toga šest zlatnih, dve srebrne i tri bronzane, snosiće OKS kao deo programa priprema za Rio na čemu im još jednom od srca zahvaljujem.


Na Šampionatu Evrope u Đeru učestvovaće 655 strelaca iz 47 zemalja. Najbrojnije su seniorke puškom sa 93 učesnice, dok su pištoljem preliminarno prijavljene 74 takmičarke. Pištoljem za medalje će se boriti 83 seniora, a puškom 71.
U juniorskoj konkurenciji puškom prijavljene  su 63 juniorke kao i 49 juniora, pištoljem 51 juniorka i 43 juniora.


Na vatrenu liniju prvo izlaze 24. februara juniorke poištoljem i juniori puškom, potom 25. februara juniorke puškom i juniori pištoljem. Istog dana od 16, 45 je takmičenje omladinskih miks timova  puškom, a od 18,45 miks timova pištoljem.
Seniorske kategorije počeće na EŠ takmičenje 26. februara pištoljem za žene i puškom za muškarce, 27. februara je nadmetanje žena puškom i muškaraca pištoljem i, potom, od 14 časova gađaju miks timovi pištoljem, a od 15,30 časova miks timovi puškom.


Prošle godine, na EŠ u Arhnemu osvojene su četiri medalje - zlato (miks puškom  Andrea Arsović i Milutin Stefanović), srebro Damir Mikec (seniori vazdušni pištolj) i dve bronze: muška seniorska reprezentacija pištoljem  (Mikec, Grgić, Zlatić) i ženska juniorska reprezentacija puškom (Vukašinović, Radulović, Babić) sa državni ekipnim omladinskim rekordom 1.235,5 krugova.


Datum: 10.02.2016. Autor: Branimir Vasić

PROČITAJTE JOŠ...

LISTA KOMENTARA

Trenutno nema komentara u sistemu

OSTAVITE VAŠ KOMENTAR

Ime:
Prezime:
Tekst komentara:

POGLEDAJTE JOŠ I...

POVEZANI DOGAĐAJI...

POVEZANE VESTI...

AKCIJE

Ako podjednako volite sport i da pišete o njemu, odnosno znate nešto novo i zanimljivo o nekoj sportskoj temi,  a uz to želite da svoje znanje iz oblasti sporta nesebično podelite sa drugima, javite nam se. Čekamo Vas!
Zanimaju Vas informacije o određenoj sportskoj manifestaciji (turniru, prvenstvu, akciji, seminaru, itd.), pogledajte najave aktuelnih sportskih manifestacija u okviru našeg Sportskog kalendara...
Ukoliko vodite neku sportsku organizaciju (savez, klub, asocijaciju i sl.) ili ste organizator neke sportske manifestacije (turnir, akcija, seminar, sl.) i želite da je medijski promovišete, odnosno sa njom upoznate širu javnost, Savremenisport.com može postati Vaš Medijski partner...
Osetite deo atmosvere sa najzanimljivijih već održanih sportskih manifestacija putem slika koje smo zbog Vas zabeležili u okviru Foro galerije...