Zorana Arunović osvojila bronzu na EŠ

Zorana Arunović, osvojila je pojedinačnu bronzanu medalju vazdušnim pištoljem na Šampionatu Evrope u Đeru i uveličala slavlje ženske reprezentacije ovim oružem kojoj je pripalo ekipno srebro!


Arunovićeva je imala 177,5 krugova. Zlatnu medalju odbranila je kao prva takmičarka u istoriji u ovoj disciplini, Olena Kostevič iz Ukrajine sa 200,9 kruga dok je srebro osvojila Antoaneta Boneva (Bugarska) sa 199 krugova.


U finalu je gađala i druga srpska predstavnica Bobana Veličković koja je zauzela šesto mesto sa 116,5 krugova.


Arunovićevoj, trenutno broj jedan na svetskoj rang listi vazdušnim pištoljem,  koja ima svetsko zlato 2010. ovim oružjem i pobednica je ovogodišnjih Evropskih igara i finala Svetskog kupa,   ovo je prva pojedinačna evropska medalja! Učestvovala je u osvajanju svih pet ekipnih medalja.


Ženska reprezentacija Srbije u gađanju vazdušnim pištoljem osvojila je srebrnu medalju sa 1.134 kruga (Veličković 380, Arunović 381, Zarić 374). Zlato je pripalo Rusiji sa 1.136 krugova, dok su bronzu osvojile Mađarice sa 1.1343 kruga. Četvrte su Ukrajinke sa 1.130 krugova.


Bronza Zorane Arunović peta medalja srpskih strelaca na EŠ u Đeru. Zlato su osvojile seniorka Andrea Arsović (vazdušna puška) i ženska juniorska reprezentacija puškom (Babić, Kolarević, Vukašinović), srebro ženska seniorska reprezentacija pištoljem,  a  bronze Zorana Arunović (seniorke, pištolj) i  muška reprezentacija pištoljem (Grgić, Mikec, Petrov).


U istoriji evropskih prvenstava ovo je deveta ekipna medalja ženske reprezentacija pištoljem i druga srebrna – četiri zlatne: 1992, 2010, 2011, 2013, dve srebrne 1990. i 2016. i  tri bronzane: 1991, 1995. i 2012.


Datum: 29.02.2016. Autor: Branimir Vasić

PROČITAJTE JOŠ...

LISTA KOMENTARA

Trenutno nema komentara u sistemu

OSTAVITE VAŠ KOMENTAR

Ime:
Prezime:
Tekst komentara:

POGLEDAJTE JOŠ I...

POVEZANE VESTI...

AKCIJE

Ako podjednako volite sport i da pišete o njemu, odnosno znate nešto novo i zanimljivo o nekoj sportskoj temi,  a uz to želite da svoje znanje iz oblasti sporta nesebično podelite sa drugima, javite nam se. Čekamo Vas!
Zanimaju Vas informacije o određenoj sportskoj manifestaciji (turniru, prvenstvu, akciji, seminaru, itd.), pogledajte najave aktuelnih sportskih manifestacija u okviru našeg Sportskog kalendara...
Ukoliko vodite neku sportsku organizaciju (savez, klub, asocijaciju i sl.) ili ste organizator neke sportske manifestacije (turnir, akcija, seminar, sl.) i želite da je medijski promovišete, odnosno sa njom upoznate širu javnost, Savremenisport.com može postati Vaš Medijski partner...
Osetite deo atmosvere sa najzanimljivijih već održanih sportskih manifestacija putem slika koje smo zbog Vas zabeležili u okviru Foro galerije...