x

Devet badnjaka za devetoro olimpijaca

Devet badnjaka za devetoro olimpijaca

Nenad Petković, generalni sekretar Streljačkog saveza Srbije, zapalio je na strelištu na Carevoj ćupriji devet badnjaka za devetoro olimpijaca i poželeo svim strelcima, streljačkim radnicima i prijateljima streljačkog sporta srećan Božić, mnogo zdravlja i, naravno, „koliko varnica – toliko parica“!

- Ušli smo u olimpijsku 2016. u kojoj je svima u streljačkom sportu najvažniji cilj uspeh na Olimpijskim igrama u Riju - rekao je Nenad Petković.- Želim našim olimpijcima i stručnom timu da takmičenje na olimpijskom turniru dočekaju zdravi i dobro pripremljeni i da nas obraduju. U Londonu je streljački sport doneo polovinu od četiri osvojene medalje, srebro Ivana Maksimović i bronza Andrija Zlatić i taj cilj u Riju ovaj sjajni i moćni tim Srbije, nadam se, može da premaši.

Streljački savez Srbije će u 2106. imati iz budžeta 36,5 miliona dinara, pola miliona manje nego prošle godine?
- Zahvaljujemo se Ministarstvu omladine i sporta Srbije na podršci našim programima. Imamo i dragocenu pomoć Olimpijskog komiteta Srbije, na čemu im u ime svih strelaca do srca hvala,  koji finansira sve planove našeg olimpijskog tima što je u ovim ekonomski složenim okolnostima izuzetno važno. Devetoro naših olimpijaca moraju da imaju, kao i stručni štab, optimalne uslove za pripreme do Rija – naglasio je Nenad Petković.-  Pokušaćemo da, domaćinskim odnosom prema svakom dinaru, realizujemo bogat program u ovoj godini i da ne zapostavimo ni mlade selekcije koje imaju dva evropska šampionata.

Srpsko streljaštvo ima dvet olimpijskih viza za Rio 2016, pet puškom i četiri pištoljem. Puškom su norme doneli: Ivana Anđušić Maksimović (vazdušna puška), Andrea Arsović (vazdušna puška), Milutin Stefanović (vazdušna puška), Milenko Sebić (MK puška trostav) i Stevan Pletikosić (vazdušna puška).
Pištoljem su vizu ispunili: Damir Mikec (MK pištolj), Dimitrije Grgić (vazdušni pištolj), Bobana Veličković (vazdušni pištolj) i Jasna Šekarić (vazdušni pištolj). Vize su vlasništvo Olimpijskog komiteta Srbije i Streljačkog saveza Srbije.

Na Prvenstvu Evrope vazdušnim oružjem u Đeru (22 - 28. februar) može da se osvoji samo još jedna olimpijska viza vazdušnim pištoljem za muškarce.


Datum: 07.01.2016. Autor: Branimir Vasić

PROČITAJTE JOŠ...