Srbija šampion Evrope pištoljem za miks tim

Zorana Arunović i Damir Mikec osvojili su zlatnu medalju vazdušnim pištoljem disciplini miks na Šampionatu Evrope u Đeru pobedivši u finalu Ukrajinu (Olena Kostevič- Oleh Omelčuk) sa 5:4. 


Ukrajinski tandem vodio je sa 3:0 ali se srpski miks vratio u meč, izjednačio a zatim i poveo sa 4:3. Ukrajinski par je došao do 4:4 da bi u petoj seriji Arunovićeva i Mikec bili bolji 19,2:18,9 dobili „zlatni“ poen i pobedu od 5:4. Bronzu je osvojila Češka (Silvija Ziskalova – Jindrih Dubovi) pobedivši sa 5:4 Rusiju (Vitalina Bacaraškina i Vladimir Isakov).


Arunovićeva je na ovom prvenstvu osvojila tri medalje: zlato u miksu, srebro sa ekipom i pojedinačnu bronzu. Mikec ima zlato u miksu i bronzu sa ekipom.


Ovo je šesta medalja srpskog straljaštva u Đeru, treća zlatna. Pre Arunovićeve i Mikeca, zlato su osvojili seniorka Andrea Arsović (vazdušna puška) i ženska juniorska reprezentacija puškom (Babić, Kolarević, Vukašinović), srebro ženska seniorska reprezentacija pištoljem,  a bronze Zorana Arunović (seniorke, pištolj) i  muška reprezentacija pištoljem (Grgić, Mikec, Petrov).


Datum: 29.02.2016. Autor: Branimir Vasić

PROČITAJTE JOŠ...

LISTA KOMENTARA

Trenutno nema komentara u sistemu

OSTAVITE VAŠ KOMENTAR

Ime:
Prezime:
Tekst komentara:

POGLEDAJTE JOŠ I...

POVEZANE VESTI...

AKCIJE

Ako podjednako volite sport i da pišete o njemu, odnosno znate nešto novo i zanimljivo o nekoj sportskoj temi,  a uz to želite da svoje znanje iz oblasti sporta nesebično podelite sa drugima, javite nam se. Čekamo Vas!
Zanimaju Vas informacije o određenoj sportskoj manifestaciji (turniru, prvenstvu, akciji, seminaru, itd.), pogledajte najave aktuelnih sportskih manifestacija u okviru našeg Sportskog kalendara...
Ukoliko vodite neku sportsku organizaciju (savez, klub, asocijaciju i sl.) ili ste organizator neke sportske manifestacije (turnir, akcija, seminar, sl.) i želite da je medijski promovišete, odnosno sa njom upoznate širu javnost, Savremenisport.com može postati Vaš Medijski partner...
Osetite deo atmosvere sa najzanimljivijih već održanih sportskih manifestacija putem slika koje smo zbog Vas zabeležili u okviru Foro galerije...