x

Srbija šampion Evrope pištoljem za miks tim

Srbija šampion Evrope  pištoljem za miks tim

Zorana Arunović i Damir Mikec osvojili su zlatnu medalju vazdušnim pištoljem disciplini miks na Šampionatu Evrope u Đeru pobedivši u finalu Ukrajinu (Olena Kostevič- Oleh Omelčuk) sa 5:4. 


Ukrajinski tandem vodio je sa 3:0 ali se srpski miks vratio u meč, izjednačio a zatim i poveo sa 4:3. Ukrajinski par je došao do 4:4 da bi u petoj seriji Arunovićeva i Mikec bili bolji 19,2:18,9 dobili „zlatni“ poen i pobedu od 5:4. Bronzu je osvojila Češka (Silvija Ziskalova – Jindrih Dubovi) pobedivši sa 5:4 Rusiju (Vitalina Bacaraškina i Vladimir Isakov).


Arunovićeva je na ovom prvenstvu osvojila tri medalje: zlato u miksu, srebro sa ekipom i pojedinačnu bronzu. Mikec ima zlato u miksu i bronzu sa ekipom.


Ovo je šesta medalja srpskog straljaštva u Đeru, treća zlatna. Pre Arunovićeve i Mikeca, zlato su osvojili seniorka Andrea Arsović (vazdušna puška) i ženska juniorska reprezentacija puškom (Babić, Kolarević, Vukašinović), srebro ženska seniorska reprezentacija pištoljem,  a bronze Zorana Arunović (seniorke, pištolj) i  muška reprezentacija pištoljem (Grgić, Mikec, Petrov).


Datum: 29.02.2016. Autor: Branimir Vasić

PROČITAJTE JOŠ...