x

Olimpijsko ruho Kragujevca

Olimpijsko ruho Kragujevca

Kragujevac je u olimpijskom ruhu: na drugim zimskim pripremama okupili su se pre tri dana strelci – olimpijci i na modernom, zatvorenom, MK strelištu ostaće do 24. janaura.

Na pripremama je petoro takmičara i takmičarki puškom Andrea Arsović (Partizan), Ivana Anđušić Maksimović (“Akademija Maksimović”), Milenko Sebić (Crvena zvezda), Milutin Stefanović i Stevan Pletikosić (“Čika Mata”) i jedan strelac pištoljem Dimitrije Grgić iz Akademca. U stručnom štabu su Dragan Donević trener reprezentacije i lični treneri Goran Maksimović i Alina Sebić.

- Atmosfera na pripremama je odlična, radna i naporna, treninzi su dva puta dnevno – kaže Dragan Donević u raportu sa priprema.- Za ovaj deo sezone važno je da treniramo i malokalibarskim oružjem na jedinom zatvorenom strelištu u Srbiji što je izuzetna pogodnost. Ovaj rad daće rezultate na Svetskim kupovima koji počinju u martu. Strelište je opremljeno elektronskim metama koje je pozajmio Streljački savez Srbije. Imamo osam mesta, pa su treninzi u ovakvoj, manjoj, grupi bolji, svi mogu  nesmetano i na miru da sprovode plan. Veliko hvala ljubaznim domaćinima iz kragujevačkog kluba “Čika Mata” na gostoprimstvu i odličnim uslovima. Takođe, dugujemo zahvalnost Ministarstvu omladine i sporta Srbije i Olimpijskom komitetu Srbije na finansijskoj podršci, jer bez njihove pomoći ne bi mogli da sprovodimo ovakve pripreme u kontinuitetu. Mnogo nam pomaže i naša druga kuća, Streljački savez Srbije.

Prve prireme olimpijci su imali takođe u Kragujevcu sredinom meseca pre turnira u Rušama u Sloveniji na kome su srpski strelci osvojili čak 19 medalja! Strelce sada očekuje najjači turnir u sezoni u Minhenu od 27. do 30. januara, posle koga će Srećko Pejović, sportski direktor SS Srbije, odrediti selekcije za Šampionat Evrope vazdušnim oružjem u Đeru od 22. do 28. februara.


Datum: 24.01.2016. Autor: Branimir Vasić

PROČITAJTE JOŠ...