x

Mikec na 2.200 m hvata zalet za Rio

Mikec na 2.200 m hvata zalet za Rio

Olimpijac beogradskog Policajca Damir Mikec nalazi se na pripremama u Koloradu Springsu u SAD na 2.200 metara nadmorske visine u trening centru Olimpijskog komiteta SAD.


- Posle kratkog predaha u drugom delu septembra, došao sam ovde na poziv OK i Streljačkog saveza SAD, pa im se i ovom prilikom zahvaljujem, posebno Sergeju Luzovu, nacionalnom treneru SAD  za pištolj – kaže Damir Mikec u prvom raportu iz Kolorada.- Drago mi je što  najvažniju, olimpijsku sezonu, počinjem baš ovde sa odličnim američkim strelcima, kao i sa dvoje strelaca iz Ukrajine, Olenom Kostevič i Olegom Omelčukom. Ovo mi je drugi kamp ovde, bio sam i 2013. sa Andrijom Zlatićem.


Mikec posebeno ističe izvanredne uslove za trening:

- Uvek se rado vraćam, strelište, koje je, inače, na dva nivoa, je odlično, opremljeno najsavremenijom tehnologijom i elektronskim metama. Tako je dobro konstruisano i prostor je maksimalno iskorišćen, da se na oba nivoa može gađati vazdušnim oružjem na 10 metara i MK oružjem na 25 i 50 metara. Treninzi su i više nego zanimljivi, svaki dan imamo međusobne duele sa raznim zadacima, a neretko pobednik osvoji i novčanu nagradu!


Kolorado Springs je prelep grad u netaknutoj prirodi. Mikec kaže da je video dva jelena u blizini olimpijskog centra kako prelaze put, vozači  uredno staju, svima su ovakvi susreti normalni...


- Mnogo mi znači što imam priliku da treniram i MK pištoljem. Cilj mi je da napravim što manju pauzu pre početak MK sezone, koja sledeće godine kreće ranije nego obično, pošto već početkom marta putujem na prvi Svetski kup na Tajland. Kod nas je u martu još zima, ali ću trenirati Kragujevcu na odličnom zatvorenom strelištu. Zahvaljujem se Ministarstvu omladine i sporta, OKS i SS Srbije na izuzetnoj podršci jer je plan priprema i takmičenja u potpunosti ispunjen. Takođe uz mene je i moj trener Goran Mikec i članovi stručnog tima. U narednom periodu neophodno je tačno isplaniramo pripreme i takmičenja i precizno tempiramo formu. Važno je da budem dobro fizički i psihološki pripremljen, da maksimalno iskoristimo sva takmičenja, ali i da OI u avgustu dočekam svež i maksimalno spreman. Nadam se će naš zajednički rad doneti i ono što svi priželjkujemo u Riju – olimpijsku medalju.


Mikecu je drugi deo ove godine bio bukvalno – zlatan: osvojio je obe najsjajnije medalje (MK i vazdušni pištolj) na prvim Evropskim igrama u Bakuu i u najuspešnijoj selekciju u srpskoj ekspediciji, streljačkoj, koja je osvojila četiri zlatne medalje bio je – broj jedan, pre toga je na Svetskom kupu u Fort Beningu pobedio  vazdušnim pištoljem i osvojio olimpijsku vizu. Na početku godine na Šampionatu Evrope vazdušnim pištoljem u Arnhemu osvojio je pojedinačno srebro, prvu pojedinačnu medalju na EŠ u karijeri. Ove sezone je bio i šampion Srbije vazdušnim pištoljem (treća titula za redom) i  pobednik u kupu vazdušnim pištoljem, dok je vicešampion Srbije MK pištoljem i drugi u kupu vazdušnim pištoljem.


Datum: 19.10.2015. Autor: Branimir Vasić

PROČITAJTE JOŠ...