U subotu 23. Smoki Smokić dečiji maraton

Deca iz svih 17 beogradskih predškolskih ustanova, njih oko 16.000 učestvovalo je u kvalifikacijama za Dečiji maraton, prethodnicu velikog maratona na kojem će 16. aprila učestvovati stariji Beograđani i gosti iz Srbije i sveta. U beogradskim predškolskim ustanovama velika pažnja posvećuje se fizičkom obrazovanju mališana, svaki vrtić ima prostor za njihove fizičke aktivnosti, sa spravama prilagođenim njihovom uzrastu. Grad Beograd i Sekretarijat za obrazovanje i dečiju zaštitu svesrdno podržavaju ovu manifestaciju jer ona doprinosi zdravom odrastanju, razvijanju takmičarskog duha, fer pleja i drugarstva” rekla je na susretu s predstavnicima medija u Vrtu dobre nade Snežana Đurić, sekretar za obrazovanje i dečiju zaštitu.

Finalna smotra, 23. po redu, održaće se u subotu 9. aprila u Vrtu dobre nade, a domaćin će biti Srboljub Aleksić, direktor Beogradskog zoološkog vrta, koji je rekao:

„Od 23 dečija maratona, samo jedan ili dva održani su van Vrta dobre nade, zbog nekih nesrećnih okolnosti i nadamo se da ih više neće biti. Smoki Smokić dečiji maraton je jedna od najznačajnijih manifestacije koje se održavaju kod nas i nama ostaje samo da poželimo da nas vreme posluži i ovo godine i siguran sam da će Dečiji maraton ponovo biti uspešan.

Sve mališane, oko 150 najbržih sa kvalifikacija, kao i njihove goste - decu s posebnim potrebama i male atletičare Beogradskog atletskog kluba i Atletskog kluba Voždovac, „Soko Štark” nagradiće svojim proizvodima.

„Soko Štark" koji posluje u okviru "Atlantik grupe" oduvek je uz Beogradski maraton  i dečiji maraton, koji je prvo nosio naziv "Smoki" po našem brendu namenjenom odraslima, a već nekoliko godina po "Smoki Smokiću" koji je namenjen najmlađima. Za sve učesnike pripremili smo poklon pakete i pozivamo sve mališane da u subotu, zajedno s bakama i dekama, mamama i tatama dođu u Vrt dobre nade da se družimo i uživamo” rekla je Radojka Ilić, brend menadžer „Soko Štarka”.

Jelena Radivojević, predstavnik Sportskog saveza osoba sa invaliditetom Beograda, podsetila je da SSOIB i Beogradski maraton uspešno sarađuju dugi niz godina:

„Ova saradnja omogućava osobama sa invaliditetom da se bave trčanjem i atletikom. Oni to počinju od malih nogu na Dečijem maratonu, a kasnije nastavljaju na velikom maratonu”... To su svojim prisustvom potvrdili Ana Savić i Lazar Martinović, koji će prvi put u subotu trčati na stazi oko slonare.

Todor Mančić, predsednik UO Nacionalnog udruženja roditelja dece obolele od raka (NURDOR), koje u okviru Beogradskog maratona sprovodi svoje humanitarne akcije, najavio je nesvakidašnji događaj:

„Već godinama uspešno sarađujemo s Beogradskim maratonom i već u maju počećemo s izgradnjom novog krila Klinike za dečije interne bolesti u Nišu, odnosno novog hemato-onkološkog odeljenja. To će biti prvo bolničko krilo koje je izgradilo jedno udruženje roditelja, a koje će funkcionisati po evropskim standardima i potrebno je samo da se država odrekne PDV-a”…

Direktor Beogradskog maratona Dejan Nikolić, istakao je da će „UNIQA” osigurati sve učesnike 23. Smoki Smokić dečijeg maratona koji je, računajući i ovu godinu, obuhvatio čak 370.000 mališana.

„Učesnici prvog Dečijeg maratona sada imaju 30 godina i nadam se da će i njihova deca trčati na Smoki Smokić dečijem maratonu, a značaj ove manifestacije daleko prelazi granice Beograda i Srbije. Smoki Smokić dečiji maraton se održava pod značkom Evropske atletike koja ga je proglasila za događaj od posebnog značaja za razvoj atletike, a koncept Dečijeg maratona dopao se i ljudima u Njujorškom trkačkom klubu, najvećem sportskom kolektivu s 40.000 članova i 200.000 volontera, koji su i sami posle nas počeli da organizuju dečiji maraton. Ovih dana Dobili smo čestitku i Majkla Kapirasa, direktora Njujorškog maratona, koji nam je poželeo uspešnu organizaciju 29. Beogradskog maratona 16. aprila, kao i Dečijeg maratona 9. aprila, još jednom ukazavši na važnost njegovog koncepta i misije u animiranju najmlađih da se bave trčanjem, sportom i rekreacijom.

To su u Vrtu dobre nade potvrdili ličnim primerom prošlogodišnji pobednik Smoki Smokić dečijeg maratona Filip Raičević, osvajač trećeg mesta Stefan Karapandžić i najbrža devojčica Kaja Grujić. Oni su nastavili da se bave sportom...

Nikolić se ovom prilikom zahvalio i gospođi Snežani Đurić, odnosno Sekretarijatu za obrazovanje i Dečiju zaštitu na dugogodišnjoj uspešnoj saradnji, direktoru Beogradskog zoo vrta gospodinu Srboljubu Aleksiću na izvanrednom domaćinstvu, naslovnom sponzoru Atlantik grupi i brendu Smoki Smokić. Dejan Nikolić je posebno istakao značaj saradnje sa SOSIB i NURDOR, organizacijama koje na poseban način brinu o deci, u nadi da će zajedničkim snagama kvalitetnije da sprovedu njihove programe i obezbede sredstva za njihove humane aktivnosti.
Datum: 08.04.2016. Autor: Beogradski maraton

PROČITAJTE JOŠ...

LISTA KOMENTARA

Trenutno nema komentara u sistemu

OSTAVITE VAŠ KOMENTAR

Ime:
Prezime:
Tekst komentara:

POGLEDAJTE JOŠ I...

POVEZANI DOGAĐAJI...

POVEZANE VESTI...

POVEZANE GALERIJE SLIKA...

AKCIJE

Ako podjednako volite sport i da pišete o njemu, odnosno znate nešto novo i zanimljivo o nekoj sportskoj temi,  a uz to želite da svoje znanje iz oblasti sporta nesebično podelite sa drugima, javite nam se. Čekamo Vas!
Zanimaju Vas informacije o određenoj sportskoj manifestaciji (turniru, prvenstvu, akciji, seminaru, itd.), pogledajte najave aktuelnih sportskih manifestacija u okviru našeg Sportskog kalendara...
Ukoliko vodite neku sportsku organizaciju (savez, klub, asocijaciju i sl.) ili ste organizator neke sportske manifestacije (turnir, akcija, seminar, sl.) i želite da je medijski promovišete, odnosno sa njom upoznate širu javnost, Savremenisport.com može postati Vaš Medijski partner...
Osetite deo atmosvere sa najzanimljivijih već održanih sportskih manifestacija putem slika koje smo zbog Vas zabeležili u okviru Foro galerije...