x

Srbiji bronza na Balkanskom prvenstvu u softbolu

Srbiji bronza na Balkanskom prvenstvu u softbolu Autor fotografije: Dragan Skorić / Savremenisport.com
Balkanski seniorski softbol šampionat uspešno je završen u SC Lokomotiva u Beogradu. Reprezentacija Srbije posle sjajne partije pobedila je u borbi za treće mesto favorizovanu selekciju Hrvatske 13-6. Slovenija, zvanični vicešampion Evrope, u finalu je pobedila Bugarsku 16-0.

Odlukom sudija, zbog najave lošeg vremena odlučeno je da finale bude odigrano umesto nedelje, kasno popodne u subotu.

Bilo je lepo uživati u softbolu, a ovo je bila jos jedna u nizu promocija povratka softbola na Olimpijske igre 2020. Potpredsednici Evropske softbol federacije Gabrijel Vag i Juri Alkalaj, uz generalnog sekretara Amija Barana uživali su u softbol vikendu.

- Postavili smo cilj a to je osvajanje medalje i uspeli smo. Bravo za trenera Alena i softbolašice i softbolaše. Ostaje žal, jer smo u odlučujućem meču za finale, vodili protiv iskusnije Bugarske čak 8-0, ali smo na kraju izgubili taj meč. Hvala Ministarstvu omladine i sporta, kao i gradskom sekretarijatu za sport, koji su prepoznali naš rad i finansijski nam pomogli. Idemo dalje, već danas je nova promocija softbola. Na redu je Trofej Beograda - istakao je predsednik Softbol saveza Srbije, Slobodan Đurić, koji je i potpredsednik Balkanske softbol federacije.

Datum: 28.06.2015. Autor: Slobodan Đurić

PROČITAJTE JOŠ...