9. Međunarodni turnir u rukometu na pesku Novi Sad

Autor fotografije: Marko Skorić / Savremenisport.com
Novosadska plaža Štrand  ponovo će biti u znaku sportova na pesku, a na najlepšoj plaži na Dunavu prvi će se naći rukometaši. Od četvrtka do nedelje, pod pokroviteljstvom Grada Novog Sada, Uprava za sport i omladinu, Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu i TONS-a, u organizaciji Gradskog rukometnog saveza biće održan jedan od najjačih evropskih tunira iz zvaničnog kalendara - 9. “Međunarodnog turnira u rukometu na pesku Novi Sad 2015”.

Na okupu će se naći devet muških i osam ženskih ekipa iz Španije, Mađarske, Hrvatske, Bugarske i Srbije. U konkurenciji muškaraca pored domaćih ekipa Taureg (Bačka Palanka), Studenti (Novi Sad), Kikinda i Reprezentacija Srbije, učestvovaće Sokol (Zagreb), Čakovec, Dugi rat (Split) iz Hrvatske, BHC Salgo i Balaton iz Mađarske, a kod žena Petrovaradin, Pančevo, Tikvara (Bačka Palanka) i Reprezentacija Srbije iz naše zemlje, te Primorsko iz Bugarske, Kontesa Nera i Sokol iz Hrvatske, Đer iz Mađarske, i Alhesiras iz Španije.

– Bez sumnje, poklonici ovog letnjeg atraktivnog sporta biće u prilici da prisustvuju do sada na najkvalitetnijem turniru u našoj zemlji. Iz godine u godinu polako je dolazilo do kristalizacije kvaliteta, tako da smo sada došli u situaciju da nam na turniru učestvuju među najjačim ekipama iz Evrope, a neki od njih su bili i prvaci Starog kontinenta. Ponosni smo što će prvi put doći ekipa iz Španije, zemlje koja je jedna od začetnika rukometa na pesku, pa hrvatske i mađarske ekipe, gde je na ceni ovaj sport. Iskreno, nije bilo lako okupiti i animirati čak devet inostranih ekipa, 
s obzirom na to da su u toku pripreme za EP u Španiji. A, drago nam je što su i obe srpske reprezentacije s nama – ponosno je istakao direktor turnira Branislav Radišić.

Upravo zahvaljujući Radišiću turnir u Novom Sadu je jedini koji je ozbiljno zaživeo u našoj zemlji, tako dag a ne bez razloga smatraju lučonošom rukometa na pesku u Srbiji.

– Bilo je pokušaja u više mesta u Srbiji da zaživi rukomet na pesku, a jdino se kod nas održao. Evo, već deveti put bićemo domaćini. Nama se tu ambicije ne završavaju. Želja nam je da uz pomoć RSS dobijemo organizaciju evropskog ili svetskog prvenstva, a naš Štrand ispunjava sve uslove za tako nešto, kao i Novi Sad koji je već bio domaćin EP I SP u rukometu.

Međutim, Radišić ide i korak dalje.
– Moramo da mislimo na budućnost ovoga izuzetno atraktivnog sporta, koji u svetu sve više privlači pažnju. Rukometni klub Adut je napravio pionirske korake okupivši oko 40 zaintersovanih mališana iz Novog Sada (bez obzira na klub u kome treniraju) kojima smo omogućili da prođu školu rukometa  na pesku, a imali su priliku i da igraju mini-rukomet na pesku. Oni već 20-ak dana svakodnevno treniraju na Štrandu. Cilj nam je da napravimo bazu iz koje ćemo crpeti buduće reprezentativce. 
U tom pravcu, kao uvertira Međunarodnog turnira biće organizovano jednodnevno takmičenje (18. jun) u konkurenciji kadeta.

– Na Olimpijadi mladih 2018. godine u Argentini prvi put biće zvanično organizovano takmičenje u rukometu na pesku. Dan uoči turnira na terenu Štranda naćiće se šest ekipa koje će se nadmetati za pehar – rekao je Branislav Radišić.

Program prvog dana (četvrtak) traje od 14 do 20 časova, 19. juna  od 15 do 20, dan kasnije (subota) od 9 do 20, a u nedelju od 9 do 15.30, gde su finala planirana posle 13 časova.

Datum: 17.06.2015. Autor: Jelena Garić

PROČITAJTE JOŠ...

LISTA KOMENTARA

Trenutno nema komentara u sistemu

OSTAVITE VAŠ KOMENTAR

Ime:
Prezime:
Tekst komentara:

POGLEDAJTE JOŠ I...

POVEZANE VESTI...

POVEZANE GALERIJE SLIKA...

AKCIJE

Ako podjednako volite sport i da pišete o njemu, odnosno znate nešto novo i zanimljivo o nekoj sportskoj temi,  a uz to želite da svoje znanje iz oblasti sporta nesebično podelite sa drugima, javite nam se. Čekamo Vas!
Zanimaju Vas informacije o određenoj sportskoj manifestaciji (turniru, prvenstvu, akciji, seminaru, itd.), pogledajte najave aktuelnih sportskih manifestacija u okviru našeg Sportskog kalendara...
Ukoliko vodite neku sportsku organizaciju (savez, klub, asocijaciju i sl.) ili ste organizator neke sportske manifestacije (turnir, akcija, seminar, sl.) i želite da je medijski promovišete, odnosno sa njom upoznate širu javnost, Savremenisport.com može postati Vaš Medijski partner...
Osetite deo atmosvere sa najzanimljivijih već održanih sportskih manifestacija putem slika koje smo zbog Vas zabeležili u okviru Foro galerije...