x

Seniorski Balkanski šampionat održan u Beogradu

Seniorski Balkanski šampionat održan u Beogradu
Košarkašice su uzele veliko zlato na EP, a dan ranije lepu uvertiru napravila je naša mešovita softbol slou pič reprezentacija Srbije, osvajanjem bronzane medalje na Balkanskom seniorskom šampionatu. Sportski centar Lokomotiva od petka 26. do nedelje 28. juna ugostio je balkansku elitu. Nova poruka je poslata svetu, u okviru promocije povratka softbola na Olimpijske igre.

Naš prvi cilj je bila bronza. I uspeli smo u tome. Zbog finansijskih problema nije došla Grčka i u poslednji trenutak odustala je i Rumunija. Za zlato su se uz Srbiju, borili Slovenija, Bugarska i Hrvatska. Potajno smo se nadali plasmanu u finale, ali moram da istaknem da smo imali tim, koji je imao samo pet dana da se uigra, što je malo. Ipak, u odlučujućem meču za plasman u finale, poveli smo 8:0 protiv Bugarske. Ipak, iskusni tim Bugarske je preokrenuo rezultat i overio plasman u finale. Slovenija je bila najubedljivija, oni su inače i zvanični vicešampioni Evrope u seniorskom slou pič softbolu - istakao je Slobodan Đurić, predsednik Softbol saveza Srbije i potpredsednik Balkanske softbol asocijacije.

Najvažnije je da je sve prošlo odlično i promocija softbola je uspela. Specijalni gosti na Balkanijadi bili su prvi potpredsednik Evropske softbol federacije, Čeh Gabrijel Wag i generalni sekretar, Izraelac Ami Baran. Evropske softbol federacije, je pokazala veliku podršku ovom takmičenju, obezbedivši avio karte za dvojcu najboljih softbol sudija u Evropi, Irca Ofarela i Slovenca Žezlinu. Pokrovitelji sjajno organizovanog takmičenja bili su Ministarstvo omladine i sporta Republike Srbije i gradski sekretarijat za sport. 

Potpredsednika ESF Vaga, primio je u svom kabinetu državni sekretar omladine i sporta Predrag Peruničić. Vag je obišao i Sportski savez Srbije, gde je dobio sat od savetnika predsednika Daneta Korice.

Ono što veoma raduje, jeste da su svi zadovoljni. Uradili smo veliki posao, imali sjajno spremljen teren, odlično organizovanu ketering ishranu i smeštaj veoma blizu terena. Prvi potpredsednik ESF gabrijel Vag, mi je rekao da  je sve bilo super. Kada smo bili u kabinetu kod državnog sekretara Predraga Peruničića, Vag je istakao da je Srbija Balkanski tiger u softbolu. Idemo dalje, aktivnosti su stalne – zaključio je Đurić.

Veliko nevreme umalo je sprečilo održavanje ceremonije dodela medalja. Posebne zahvalnice pripremljene su za ministra sporta Vanju Udovičića, pomoćnika ministra Uroša Zekovića, predstavnike Sportskog saveza Srbije i Grada Beograda.

Slovenci ubedljivi
U meču za bronzu Srbija je pobedila Hrvatsku 13:6, dok je Slovenija osvojila zlato savladavši Bugarsku 16:0. 

Sastav reprezentacije Srbije: 
Milan Đorđević, Dragan Đorđević, Maniša Čanak, Darjan Vig, Robert Tot, Vladimir Reljić, Nikola Stričević, Aleksandar Milić (muškarci), Sara Marković, Tamara Đerić, Andrea Miletić, Katarina Mančić, Ivona Radovanović, Florentina Bedić, Zorana Glijaković. Selektor Lavrens Alen (Novi Zeland). Medalju je dobio i povređeni Milan Blanuša. 

Za bezbednost učesnika brinuli su MP sekjuriti iz Šapca i predstavnici MUP Srbije.
   
Datum: 30.06.2015. Autor: Slobodan Đurić

PROČITAJTE JOŠ...