Svetsko prvenstvo u rukometu za žene 2019

24. Svetsko prvenstvo u rukometu za žene održaće se u periodu 30. novembra do 15. decembra 2019. godine, u Japanu, u organizaciji Rukometnog saveza Japana i Međunarodne rukometne federacije (IHF).


Prvo Svetsko prvenstvo u rukometu za žene održano je 1957. godine, i na njemu je učestvovalo samo 9 reprezentacije. Od 1993. godine Svetsko prvenstvo u rukometu za žene održava se svake druge godine.


Ovogodišnje Svetsko prvenstvo u rukometu za žene održaće se u sledećim gradovima: Higashi-ku, Minami-ku, Nishi-ku, Yatsushiro, Yamaga, a u skladu sa pravilima Međunarodne rukometne federacije (IHF).


KO? 24. Svetsko prvenstvo u rukometu za žene

ŠTA? rukomet, svetsko prvenstvo

KAD? 30. novembar - 15. decembar 2019. 

GDE? Japan


Programom Svetskog prvenstva u rukometu za žene predviđeno je učešće 24 ekipe, koje će biti raspoređene u 4 grupe sa po 6 ekipa, i to:


 •  Grupa A: Holandija; Norveška; Srbija; Slivenija; Angola; Kuba.

 • Grupa B: Francuska; Danska; Nemačka; Južna Koreja; Brazil; Australija.

 • Grupa C: Rumunija; Mađarska; Crna Gora; Španija; Senegal; Kazahstan.

 • Grupa D: Rusija; Švedska; Japan; Kina; Argentina; Kongo.


Takođe, programom manifestacije, po završetku takmičenja po grupama (I faza) predviđeno je formiranje dve nove grupe (II faza) sa po 6 ekipa, u koje će se plasirati tri prvoplasirane ekipe iz svake gruu I faze takmičenja. Po dve najbolje plasirane ekipe/reprezentacije iz novoformiranih grupa plasiraće se u polufinale, odakle se takmičenje nastavlja po nokaut sistemu.Zanimljivosti - Svetsko prvenstvo u rukometu za žene:

 • Titulu sa prethodnog Svetskog prvenstva u rukometu za žene koje je održano u Nemačkoj 2017. brani reprezentacija Francuske.

 • Sledeće 25. Svetsko prvenstvo u rukometu za žene održaće se 2021. godine, u Španiji.

 • Kao najuspešnije reprezentacije u istoriji Svetskog prvenstvo u rukometu za žene izdvajaju se: Rusija sa 10 medalje (7 zlata; 2 srebra; 1 bronza); Norveška sa 10 medalja (3 zlata; 4 srebra; 3 bronze); Mađarska sa 9 medalja (1 zlato; 4 srebra; 4 bronze)... Srbija sa 8 medalja (1 zlato; 4 srebra; 3 bronze); Francuska sa 5 medalja (2 zlato; 3 srebra).


Program Svetskog prvenstva u rukometu za žene 2019:

 • 30.11.-06.12.2019. - Takmičenje po grupama (I faza)

 • 08.-11.12.2019. - Takmičenje po grupama (II faza)

 • 13.12.2019. - Polufinale

 • 15.12.2019. - Utakmica za treće mesto

 • 15.12.2019. - Finale


Autor: Marko Skorić Održavanje: od 30.11.2019. do 15.12.2019.

PODACI O ORGANIZATORU

Naziv Organizatora:
Rukometni savez Japana
Mesto:
Japan
Adresa:
Kontakt tel. #1:
Kontakt tel. #2:
Faks:
Mobilni telefon:
E-Mail adresa:

PROČITAJTE JOŠ...

LISTA KOMENTARA

Trenutno nema komentara u sistemu

OSTAVITE VAŠ KOMENTAR

Ime:
Prezime:
Tekst komentara:

POGLEDAJTE JOŠ I...

POVEZANI DOGAĐAJI...

POVEZANE VESTI...

AKCIJE

Ako podjednako volite sport i da pišete o njemu, odnosno znate nešto novo i zanimljivo o nekoj sportskoj temi,  a uz to želite da svoje znanje iz oblasti sporta nesebično podelite sa drugima, javite nam se. Čekamo Vas!
Zanimaju Vas informacije o određenoj sportskoj manifestaciji (turniru, prvenstvu, akciji, seminaru, itd.), pogledajte najave aktuelnih sportskih manifestacija u okviru našeg Sportskog kalendara...
Ukoliko vodite neku sportsku organizaciju (savez, klub, asocijaciju i sl.) ili ste organizator neke sportske manifestacije (turnir, akcija, seminar, sl.) i želite da je medijski promovišete, odnosno sa njom upoznate širu javnost, Savremenisport.com može postati Vaš Medijski partner...
Osetite deo atmosvere sa najzanimljivijih već održanih sportskih manifestacija putem slika koje smo zbog Vas zabeležili u okviru Foro galerije...