x

Rukometašice Srbije ubedljivo do druge pobede na SP

Rukometašice Srbije ubedljivo do druge pobede na SP

Reprezentacija Srbije ostvarila je ubedljivu pobedu nad selekcijom Kube 46:27 (25:11) u drugom kolu grupe A na Svetskom prvenstvu u Japanu. Kako se i očekivalo, Kubanke nisu predstavljale problem za naš tim, koji je od samog starta ozbiljnim pristupom stavio do znanja ko je apsolutni favorit u "Akva domu" u Kumamotu.


Svetsko prvenstvo u rukometu za žene 2019 održava se u periodu 30. novembra do 15. decembra 2019. godine, u Japanu, u organizaciji Rukometnog saveza Japana i Međunarodne rukometne federacije (IHF).


Ubedljiva pobeda Srbije na startu SP 2019


Povele su Srpkinje 8:0, a ostatak meča provele u rutinskom odrađivanju posla u kome je selektor Ljubomir Obradović dao šansu svi igračicama.


Najefikasnije su bile Pop Lazić, Kojić i Radosavljević sa po šest golova, dok je dobru rolu na golu imala Jovana Risović sa 14 odbrana.


SRBIJA - KUBA 46:27 (25:11)

Akva Dom

Kumamoto


SRBIJA: Risović 14 odbrana, Tomašević, Radosavljević 6, Trifunović 1, Števin 1, Lavko 2, Nikolić, Janjušević 5, Kojić 6, Pop Lazić 6, Radojević 3, Obradović 4, Jovović 3, Stoiljković 3, Liščević 2, Cvijić 2


KUBA: Mora 14 odbrana, Cedeno, Herans 4, Rozabal 2, Robert 3, Markez 3, Luson 3, Rejes 3, Kamejo 3, Musteler, Telez, Rizo 6, Toledo 4, Cespederes 1, Armenteros



Selektor Ljubomir Obradović bio je zadovoljan urađenim u pobedi nad Kubom 46:27:

- Današnju utakmicu shvatili smo ozbiljno. Dobro smo otvorili utakmicu i drago mi je da sam uspeo da dam šansu svim devojkama. Drago mi je videti da se Kuba nije predavala, da se borila do 60 minuta. Zahvaljujem se na fer i korektnoj igri.


Jovana Risović sa 14 odbrana bila je jedna od najboljih u srpskom timu:

- Htela bih da čestitam svojoj ekipi na borbenosti i pobedi. Jako sam srećna što je selektor dao šansu svim devojkama. Ispoštovale smo dogovor i krenuli ozbiljno od samog starta. Čvrstom odbranom i samim tim su došli lakši golovi iz kontranapada. Tu smo razliku održavali do kraja meča i sve je prošlo u najboljem redu. Želela bih da čestitam Kubi na fer i korektnoj igri.


Selektor Kube Osvaldo Mendina:

- Čestitke Srbiji, nismo sa njima na istom nivou. Ovo je veliko iskustvo za moju ekipu koja nema previše internacionalnog iskustva. Samo učešće na ovom takmičenju je naša pobeda. (Izvor: RSS).


Datum: 02.12.2019. Autor: Rukometni savez Srbije

PROČITAJTE JOŠ...