x

Velika pobeda rukometašica Srbije nad Nemačkom

Velika pobeda rukometašica Srbije nad Nemačkom

Reprezentacija Srbije ostvarila je veliku pobedu nad selekcijom Nemačke 29:28 (19:17) u drugom kolu glavne faze takmičenja na Svetskom prvenstvu u Japanu. Golom Kristine Liščević u poslednjim sekundama meča sa linije sedam metara, Srpkinje su izašle kao pobednice iz velike drame.


Svetsko prvenstvo u rukometu za žene 2019 održava se u periodu 30. novembra do 15. decembra 2019. godine, u Japanu, u organizaciji Rukometnog saveza Japana i Međunarodne rukometne federacije (IHF).


Raspored utakmica i rezultati - Svetsko prvenstvo u rukometu za žene 2019


SRBIJA - NEMAČKA 29:28 (19:17)

Kumamoto

Akva Dom

Gledalaca - 4.000


SRBIJA: Risović , Tomašević , Radosavljević 1, Trifunović 2 , Števin, Lavko 5, Nikolić 3, Janjušević, Kojić, Pop Lazić 4, Radojević 1 , Obradović 1, Jovović, Stoiljković 3, Liščević 2, Cvijić 7


Nemačka: Benke 5, Behrend, Berger 5, Bolk 2, Ekerle, Grijsels, Grosman, Lauenrot 4, Minevskaja 6, Naidzinavičus 3, Roh, Šmelcer, Šulce, Štole 2, Vajgel 1, Žoke


SEMAFOR: 4:4 (9.) 9:5 (13.) 12:7 (18.) 12:10 (22.) 15:15 (28.) 20:21 (37.) 23:23 (44.) 24:25 (52.) 25:25 (55.)


TABELA:

Nemačka 5

Norveška 4

Holandija 4

Srbija 4

Koreja 2

Danska 1



Rukometašice Srbije bolje od Južne Koreje


Izjave sa konferencije za medije posle utakmice:

Henrik Groener, selektor reprezentacije Holandije:

-Čestitke Srpkinjama, znali smo da će biti težak i neizvestan meč. Nismo dobro krenuli u odbrani, imali smo puno problema sa srpskim pivotmenom, primili 19 golova u prvom poluvremenu. Bolje smo igrali u drugom poluvremenu, ali nismo bili konstantni u napadu, pravili su nam probleme. Na kraju, uvek je nezgodno izgubiti na ovaj način, ali šta da se radi, moramo da idemo dalje.


Evgenija Mineskaja, srednji bek reprezentacije Nemačke:

- Krenuli smo loše u odbrani, nismo našli solucije za njihov napad, nije bio ovo dobar dan za nas, ali nastavile smo da se borimo do kraja. Čestitke Srpkinjama, idemo dalje, ništa nije gotovo, nadam se da ćemo imati malo više sreće u narednom meču.


Ljubomir Obradović, selektor reprezentacije Srbije:

-Bila je ovo jedna vrla teška utakmica za obe reprezentacije. Nemačka je imala tri sata manje odmora od nas nakon jučerašnjih utakmica. Pružili smo jednu dobru rukometnu predstavu. Ubeđen sam, da smo imali dan odmora, da bi ova utakmica bila još veći spektakl. Čestitam Nemicama na fer i korektnoj igri, dobro su bile vođene, i juče, i danas. Čestitam svojim devojkama koje su dale sve od sebe da bi došle do ova dva boda. Imamo još po jednu utakmicu, dosta toga je u igri.


Marija Obradović, levi bek reprezentacije Srbije:

-Čestitke Nemicama, pokazale su da imaju dobar tim koji se bori do kraja. Dobro smo otvorile utakmicu, borile smo se do kraja, nismo se predavale. Borićemo se i u narednoj utakmici sa Danskom. (Izvor: RSS)


Datum: 09.12.2019. Autor: Rukometni savez Srbije

PROČITAJTE JOŠ...