x

Ženska rukometna reprezentacija Srbije u grupi A na SP u Japanu

Ženska rukometna reprezentacija Srbije u grupi A na SP u Japanu

Ženska rukometna reprezentacija Srbije dobila je rivale na Svetskom prvenstvu 2019 koje će se u japanskom gradu Kumamotou održati od 29. novembra do 16. decembra 2019. godine.


Svetsko prvenstvo u rukometu za žene 2019. održaće se u periodu 30. novembra do 15. decembra 2019. godine, u Japanu, u organizaciji Rukometnog saveza Japana i Međunarodne rukometne federacije (IHF).


Raspored utakmica i rezultati - Svetsko prvenstvo u rukometu za žene 2019


Srpkinje su se našle u grupi A sa selekcijama Norveške, Holandije, Slovenije, Angole i Kube. Tri najbolje selekcije izboriće plasman u glavnu fazu gde ih čekaju tri najbolje reprezentacije iz grupe B gde su selekcije Francuske, Danske, Nemačke, Koreje, Brazila i Australije.


Po dve najbolje selekcije iz grupa glavne faze (II faza takmičenja po grupama) izboriće plasman u polufinale.


Plasman od drugog do sedmog mesta garantuje i vizu za olimpijske kvalifikacije. Mesta se povlače na dole ukoliko se visoko plasiraju reprezentacije koje su već izborile plasman na Olimpijskim igrama u Tokiju 2020 ili u kvalifikacije na osnovu plasmana na kontinentalnim takmičenjima.


- Praktično najteža grupa je na drugom mestu – B grupa. Možemo da igramo sa svima, na kraju krajeva i moramo. Mislim da imamo velike šanse da prođemo u drugi krug. Šta je tu je, sada znamo i protivnike, ali opet mnogo zavisi i od rasporeda utakmica. Igraju se dve utakmice, dan za danom, pa onda dan odmora, pa opet. Kažem, tu smo, igraćemo sa svima, daćemo sve od sebe - kaže selektor Ljubomir Obradović. (Izvor: RSS)


Datum: 28.07.2019. Autor: Rukometni savez Srbije

PROČITAJTE JOŠ...