BetWinner

Svetsko prvenstvo u rukometu za muškarce 2021

27. Svetsko prvenstvo u rukometu za muškarce održaće se u periodu od 13. do 31. januara 2021. godine u Egiptu, u organizaciji Rukometnog saveza Egipta i Međunarodne rukometne federacije (IHF).


Svetsko prvenstvo u rukometu za muškarce odžava se svake druge godine, počevši od 1938. godine, pod pokroviteljstvom Međunarodne rukometne federacije (International Handbal Federation - IHF). Prvo Svetsko prvenstvo u rukometu za muškarce održano je 1938. godine u Nemačkoj uz učešće svega četiri reprezentacije, dok je prethodno Svetsko prvenstvo održano 2019. godine u Nemačkoj i Danskoj.


Ovogodišnje Svetsko prvenstvo u rukometu održaće se u četiri (4) grada  (Kairo, Novom administrativnom glavnom gradu, Borg El Arab i Gradu 6. Oktobar) u Egiptu, uz učešće trideset i dve (32) reprezentacije, u skladu sa pravilima Međunarodne rukometne federacije (IHF). Svetsko prvenstvo u rukometu za muškarce 2021 održaće se bez prisustva publike zbog mera usled pandemije korona virusa (Covid19).


KO? 27. Svetsko prvenstvo u rukometu za muškarce

ŠTA? svetsko prvenstvo, rukomet

KAD? od 13. do 31. januara 2021.

GDE? Egipat


Programom Svetskog prvenstva u rukometu za muškarce predviđeno je da 32 reprezentacije budu raspoređene u osam (8) grupa sa po 4 ekipa, i to:


Group A: Nemačka; Mađarska; Urugvaj; Cape Verde (Zelenortska ostrva)

Grupa B: Španija; Tunis; Brazil; Poljska

Grupa C: Hrvatska; Katar; Japan; Angola

Grupa D: Danska; Argentina; Bahrein; DR Kongo

Grupa E: Norveška; Austrija; Francuska; SAD

Grupa F: Portugal; Alžir; Island; Maroko

Grupa G: Švedska; Egipat; Češka Republika; Čile

Grupa H: Slovenija; Belorusija; Južna Koreja; Rusija


Takođe, programom manifestacije, predviđeno je da se u prvom delu takmičenja (takmičenje po grupama) igra po jednostrukom bod sistemu (svako sa svakim po jednu utakmicu), nakon čega će se po tri prvoplasirane reprezentacije iz svake grupe plasirati u četiri (4) novoformirane grupe od po 6 reprezentacija (II faza takmičenja po grupama). Po dve najbolje plasirane ekipe iz svake grupe nastaviće takmičenje od četvrtfinala, a dalje će se igrati po nokaut sistemu do finala.Titulu sa prethodnog Svetskog prvenstva u rukometu koje održano 2019. godine, u Nemačkoj i Danskoj, brani reprezentacija Danske, koja je u finalu savladala Norvešku sa 31:22.


Kao najuspešnije reprezentacije u dosadašnjoj istoriji Svetskog prvenstva u rukometu za muškarce izdvajaju se: Francuska sa 11 medalja (6 zlatnih, 1 srebrna, 4 bronzane); Švedska sa 11 medalja (4 zlatne, 3 srebrne, 4 bronzane); Rumunija sa 6 medalja (4 zlatne, 2 bronzane); Nemačka sa 5 medalja (2 zlatne, 2 srebrne, 1 bronzana); kao i reprezentacija Srbije/ Jugoslavije koja ima 6 osvojenih medalja (1 zlatnu, 1 srebrnu, 4 bronzane).


Zanimljivosti Svetsko prvenstvo u rukometu za muškarce:

-Ovogodišnje (2021) Svetsko prvenstvo u rukometu za muškarce biće prvo na kojem će učešće uzeti 32 reprezentacije umesto dosadašnjih 24. 

-Ovogodišnje (2021) Svetsko prvenstvo u rukometu za muškarce biće treće (3) prvenstvo koje se održava u Africi i prvo koje se održava van Evrope još od 2015. godine.

-Žreb grupne faze takmičenja za Svetsko prvenstvo u rukometu za muškarce 2021 održan je 05. septembra 2020. godine na platou piramida u Gizi.Program Svetskog prvenstva u rukometu za muškarce 2021:

13. - 18.01.2021. - Takmičenje po grupama

21. - 24.01.2021. - Takmičenje po grupama (II faza)

27.01.2021. - Četvrtfinale

29.01.2021. - Polufinale

31.01.2021. - Utakmica za treće mesto

31.01.2021. - Finale


Autor: Marko Skorić Održavanje: od 13.01.2021. do 31.01.2021.

PODACI O ORGANIZATORU

Naziv Organizatora:
Rukometni savez Egipta; Međunarodna rukometna federacija - IHF
Mesto:
Egipat
Adresa:
Kontakt tel. #1:
Kontakt tel. #2:
Faks:
Mobilni telefon:
E-Mail adresa:
info@handballegypt2021.com

PROČITAJTE JOŠ...

LISTA KOMENTARA

Trenutno nema komentara u sistemu

OSTAVITE VAŠ KOMENTAR

Ime:
Prezime:
Tekst komentara:

POGLEDAJTE JOŠ I...

POVEZANI DOGAĐAJI...

AKCIJE

Ako podjednako volite sport i da pišete o njemu, odnosno znate nešto novo i zanimljivo o nekoj sportskoj temi,  a uz to želite da svoje znanje iz oblasti sporta nesebično podelite sa drugima, javite nam se. Čekamo Vas!
Zanimaju Vas informacije o određenoj sportskoj manifestaciji (turniru, prvenstvu, akciji, seminaru, itd.), pogledajte najave aktuelnih sportskih manifestacija u okviru našeg Sportskog kalendara...
Ukoliko vodite neku sportsku organizaciju (savez, klub, asocijaciju i sl.) ili ste organizator neke sportske manifestacije (turnir, akcija, seminar, sl.) i želite da je medijski promovišete, odnosno sa njom upoznate širu javnost, Savremenisport.com može postati Vaš Medijski partner...
Osetite deo atmosvere sa najzanimljivijih već održanih sportskih manifestacija putem slika koje smo zbog Vas zabeležili u okviru Foro galerije...