x

Reciklažni maraton 2019

Reciklažni maraton 2019

8. Reciklažni maraton održaće se u nedelju, 08. decemba 2019. godine, u Novom Sadu, u organizaciji ARK Fruška Gora i Orijentaciono atletskog kluba Novi Sad.


Reciklažni maraton predstavlja poslednji maraton u godini, maraton za recikliranje energije i snage za narednu sezonu, maraton na kome organizatori trke recikliraju zaostavštine sa predhodnih trka koje su organizovali, i namenjen je svim trkačima kojima rezultat nije prioritet. Ovaj maraton je zajednički trening, druženje, a ujedno i rođendanski maraton kluba, obzirom da u decembru ARK “Fruška gora” slavi 11 godina postojanja.


Ovogodišnji Reciklažni maraton održaće se na kružnoj stazi (1 krug = 7,04 km) na Sunčanom keju u Novom Sadu, sa startom u 10:00 časova preko puta Đačkog igrališta, gde će se ujedno nalaziti i cilj.


KO? 8. Reciklažni maraton

ŠTA? trka, trčanje

KAD? 08. decembar 2019. 

GDE? Novi Sad


Programom Reciklažnog maratona predviđeno je održavanje sledećih trka: Maratonska trka (42,2 km); Polumaratonska trka (21,1 km). Takođe, programom manifestacije, predviđeno je da polumaratonci trče 3, a maratonci 6 krugova.


Pravo učešća na Reciklažnom maratonu imaće svi zainteresovani, koji se osećaju psiho-fizički sposobnim za ovakav vid aktivnosti, uz plaćanje kotizacije u iznosu od 1200 dinara po takmičaru/ki za prijave do 01.12.2019. godine, nakon tog perioda (na dan trke) je 1500 dinara.


Prijavljivanje zainteresovanih učesnika/ca za učešće na Reciklažnom maratonu obavljaće se putem on-line formulara na sajtu http://trka.rs, kao i lično, na licu mesta, na dan trke.


Za najuspešnije takmičare/ke Reciklažnog maratona predviđene su sledeće nagrade: Troje prvoplasiranih u maratonu i polumaratonu dobijaju medalje i pobedničke diplome, kao i skromne poklone; Svi učesnici dobijaju elektronsku diplomu (na sajtu trka.rs) i finišersku medalju. 


Napomena:
- Nema novčanih nagrada kao ni ni starosnih kategorija.
- Učesnicima 8. Reciklažnog maratona koji ne istrče ceo maraton ili polumaraton pisaće se istrčane kilometraže tako da neće biti trkača koji su odustali bilo na maratonskoj ili polumaratonskoj trci.

- Vremenski limit trke: 6h za maraton, odnosno 3h za polumaraton.

- Prijave na dan trke i podizanje startnih brojeva obavljać se kod Centra za fizičko (Đačko iglralište) (ul. Vase Savića 3 Novi Sad) u periodu od 08:30 do 09:30h.

- Startni paket sadrži: Reciklirani trkački rukavi, elektronska diploma, reciklirani startni broj, reciklirana finišerska medalja, sendvič, čaj i druga okrepa.

- Na stazi, u zoni start-cilj, biće postavljena jedina okrepna stanica sa vodom, čajem, dekstrozom i voćem.

- Trkačima je omogućeno da donesu sopstvenu okrepu i postave je na stazi u za to predviđenom prostoru.
- U slučaju potrebe biće postavljena i okrepa sa vodom na Okretu 1.
- Mole se trkači da se po prolasku u cilj jave sudijama, radi sigurnosti rezultata.

Autor: Marko Skorić Održavanje: od 08.12.2019. do 08.12.2019.

PODACI O ORGANIZATORU

Naziv Organizatora: ARK Fruška Gora OAK Novi Sad
Mesto:
Adresa:
Kontakt tel. #1:
Kontakt tel. #2:
Faks:
Mobilni telefon:
E-Mail adresa:
Web sajt: http://arkfruskagora.org.rs
Facebook:
Twitter:
Instagram:

PROČITAJTE JOŠ...