x

Ženska rukometna reprezentacije Srbije plasirala se na SP u Japanu

Ženska rukometna reprezentacije Srbije plasirala se na SP u Japanu

Ženska rukometna reprezentacije Srbije izborila je plasman na Svetsko prvenstvo koje će se održati od 30. novembra do 15. decembra u Japanu.


Svetsko prvenstvo u rukometu za žene 2019. održaće se u periodu 30. novembra do 15. decembra 2019. godine, u Japanu, u organizaciji Rukometnog saveza Japana i Međunarodne rukometne federacije (IHF).


Raspored utakmica i rezultati - Svetsko prvenstvo u rukometu za žene 2019


Na taj način najbolje srpske rukometašice su ostala u trci za plasman na Olimpijske Igre koje će se u leto 2020 održati u Tokiju.


Rutinskom partijom Srpkinje su odbranile +14 iz prve utakmice u Zrenjaninu (33:19), a malo opuštanje na kraju omogućilo je Poljakinjama da zabeleže rutinsku pobedu 30:27 (12:14).


Vodile su izabranice selektora Ljubomira Obradovića do 58. minuta, u pojedinim trenucima i sa četiri gola, da bi domaći sastavu u Lubinu serijom 4:0 preokrenu rezultat u svoju korist i donekle obradovao publiku.


Najefikasnija u srpskom timu bila je Katarina Krpež Šlezak sa osam golova.


Plasmanom na turnir koji će biti održan u Kumamotou nastavljen je kontinuitet učestvovanja na velikim takmičenjima započet 2012. godine na Evropskom prvenstvu u Srbiji. SP 2019 biće osmo veliko takmičenje u nizu.


Selektor Ljubomir Obradović:


-"Čestitam devojkama na plasmanu na SP. Kontrolisale su meč do pred sam kraj"


Katarina Krpež Šlezak:


-"Čestitala bih devojkama plasman.Večeras nismo pobedile, ali smo igrale dobro. Drago mi je da su sve devojke dobile šansu"


Datum: 07.06.2019. Autor: Rukometni savez Srbije

PROČITAJTE JOŠ...