x

Rukometašice Srbije pred Norvešku: Ozbilјna utakmica protiv jakog protivnika

Rukometašice Srbije pred Norvešku: Ozbilјna utakmica protiv jakog protivnika

Reprezentacija Srbije odigraće svoj treći meč na Svetskom prvenstvu u Japanu protiv selekcije Norveške u utorak od 12.30 časova po našem vremenu. Biće to sudar jedine dve reprezentacije sa maksimalnim učinkom posle dva kola u Kumamotu.


Svetsko prvenstvo u rukometu za žene 2019 održava se u periodu 30. novembra do 15. decembra 2019. godine, u Japanu, u organizaciji Rukometnog saveza Japana i Međunarodne rukometne federacije (IHF).


Raspored utakmica i rezultati - Svetsko prvenstvo u rukometu za žene 2019


Selektor reprezentacije Srbije, Ljubomir Obradović:

- Čekaju nas jako teške i zahtevne utakmice u četiri dana. Suviše je trošiti reči na kvalitet Norveške i sistem koji godinama gaje, koliko su proizveli igračica i trofeja. Norveška je uvek Norveška, da ne bude zabune, da li je jedno ime tu ili ne, to je njima nebitno. Imaju sistem koji godinama forsiraju i ne menjaju. Biće jedna ozbilјna i teška utakmica.


Ubedljiva pobeda Srbije na startu SP 2019


Srednji bek Kristina Liščević:

- Nema više laganih protivnika, najbitnije dolazi. Očekujemo teške utakmice, velike protivnike, spremamo se već duže vreme za njih, očekujemo pozitivne rezultate. Norvežanke poznajem jako dobro, igrala sam i sa njima i protiv njih. Kidaju do kraja, to je mentalitet koji nikada ne odustaje, ne zna za poraz. Oni će ući 110% u utakmicu, a mi moramo da uđemo 200%. Svaka lopta će biti važna, do samog kraja će biti značajno. Teška utakmica je ispred nas.


Golman Jovana Risović:

- Kreće najzahtevniji deo, počevši od Norveške. Svi znamo ko je Norveška. Imamo taktiku, motiva nam ne nedostaje, spremićemo se najbolјe za sve preostale mečeve.


Rukometašice Srbije ubedljivo do druge pobede na SP


Pivotmen Slađana Pop Lazić:

- Daćemo sve od sebe, voleli bismo da obradujemo Srbiju još jednim lepim jutrom. Ništa ne obećavamo, jer svi znamo da je Norveška svetski i evropski šampion, jedan od favorita i na ovom prvenstvu, kompletna na svim pozicijama. Dobro su krenule.


Torir Hergeirson, selektor reprezentacije Norveške:

- Biće to težak meč, balkanski timovi su veoma taktički dobri, fizički jaki, imaju puno kvalitetnih igrača, izražen bobeni duh, biće to težak meč. (Izvor: RSS)


Datum: 03.12.2019. Autor: Rukometni savez Srbije

PROČITAJTE JOŠ...