x

Udovičić - Potrebna ekonomska konsolidacija u sportu


Pre ulaska u privatizaciju potrebno je stvoriti preduslove da srpski klubovi iz tog procesa izađu zdraviji i finansijski konsolidovani, poruka je ministra omladine i sporta Vanje Udovičića s današnjeg razgovora u okviru inicijalnog dijaloga o privatizaciji u sportu koji je održan u Užicu.

"Ono što se dešava na nivou cele države, a to je konsolidacija finansijskog i ekonomskog sistema, mora da se dogodi i u sportu. Sada radimo na tim preduslovima. Imali smo sastanake sa savezima i klubovima, obilazimo Srbiju, razgovaramo sa svima, analiziramo modele... Ali, pre svega, želimo da čujemo glas onih na koje će se taj proces odnositi", kazao je Udovičić.

Ministar je rekao da je privatizacija samo sredstvo, a da je cilj poboljšanje stanja u srpskim klubovima. "Moramo biti daleko odgovorniji u trošenju novca poreskih obveznika. Zadatak države je da stvori uslove za privlačenje zdravog kapitala, kako bi onda mogla da se mnogo više fokusira na amaterski i rekreativni sport gde nema velikih sponzora, a te dve grane sporta su od najvećeg značaja za zdravlje nacije i stvaranje novih naraštaja vrhunskih sportista", rekao je ministar Udovičić.

U okviru inicijalnog dijaloga o privatizaciji u sportu ministar je sa saradnicima razgovarao sa zainteresovanim sportskim radnicima u Nišu, Novom Sadu i Užicu, jer je cilj Ministasrtva da direktno od ljudi na lokalu čuje koji su problemi i predlozi, kako bi svi zajedno došli do najboljeg rešenja. U sredu, 2. aprila, razgovor na ovu temu biće održan i u Kući fudbala u Staroj Pazovi.Datum: 01.04.2014. Autor: Jelena Svilanović

PROČITAJTE JOŠ...