Goran Vesić: Beograd ponosan na paraolimpijce

Grad Beograd ponosan je na paraolimpijce i radovaće se svakoj novoj osvojenoj medalji, rekao je gradski menadžer Goran Vesić na godišnjoj svečanosti Paraolimpijskog komiteta Srbije. On je tom prilikom ženskom stonoteniskom timu uručio nagradu za najuspešniji tim u protekloj godini i za osvojenu srebrnu medalju na Evropskom prvenstvu u stonom tenisu, dok je ministar omladine i sporta Vanja Udovičić dodelio priznanje najuspešnijoj sportistkinji, aktuelnoj evropskoj prvakinji u stonom tenisu Borislavi Perić Ranković.

– Ove godine izdvojeno je više sredstava nego prošle za finansiranje sportskih aktivnosti i to oko 4,8 miliona dinara, što pokazuje da i u vreme štednje grad daje na značaju svemu onome što vi radite. S druge strane, nastojimo da što više Beograd prilagodimo osobama sa invaliditetom i veoma smo blizu cilju da se u glavnom gradu postavi i stota rampa u stambenim zgradama. Na tome se neće stati jer se osobama sa invaliditetom prilagođava i javni prevoz, sve državne institucije, javna preduzeća – kazao je Vesić. 

Na taj način grad pokazuje koliko vodi računa o svim sugrađanima, istakao je Vesić, i poručio sportistima da će i ubuduće grad vrednovati svaki njihov uspeh.

Ministar Vanja Udovičić je rekao da su medalje paraolimpijaca podstrek i obaveza za državu, ali i poruka mladima da se uključe u sistem sporta. On je precizirao da u Srbiji deset odsto stanovništa čine osobe sa invaliditetom, te da je zadatak svakog pojedinca da napravi ambijent za inkluziju. 

Uspehe naših sportista pozdravili su i predsednik Paraolimpijskog komiteta Srbije Zoran Mićović i poverenica za ravnopravnost građana Brankica Janković. Za najuspešnijeg sportistu proglašen je aktuelni svetski prvak u bacanju čunja Željko Dimitrijević, dok je najuspešniji trener u 2015. selektor stonoteniske reprezentacije Zlato Kesler. Specijalna priznanja Paraolimpijski komitet Srbije dodelio je Vanji Udovičiću, Banci „Intesa” i Internacionalnom obrazovnom sistemu „Ruđer Bošković”. 

Datum: 31.03.2016. Autor: Beoinfo

PROČITAJTE JOŠ...

LISTA KOMENTARA

Trenutno nema komentara u sistemu

OSTAVITE VAŠ KOMENTAR

Ime:
Prezime:
Tekst komentara:

POGLEDAJTE JOŠ I...

POVEZANE VESTI...

AKCIJE

Ako podjednako volite sport i da pišete o njemu, odnosno znate nešto novo i zanimljivo o nekoj sportskoj temi,  a uz to želite da svoje znanje iz oblasti sporta nesebično podelite sa drugima, javite nam se. Čekamo Vas!
Zanimaju Vas informacije o određenoj sportskoj manifestaciji (turniru, prvenstvu, akciji, seminaru, itd.), pogledajte najave aktuelnih sportskih manifestacija u okviru našeg Sportskog kalendara...
Ukoliko vodite neku sportsku organizaciju (savez, klub, asocijaciju i sl.) ili ste organizator neke sportske manifestacije (turnir, akcija, seminar, sl.) i želite da je medijski promovišete, odnosno sa njom upoznate širu javnost, Savremenisport.com može postati Vaš Medijski partner...
Osetite deo atmosvere sa najzanimljivijih već održanih sportskih manifestacija putem slika koje smo zbog Vas zabeležili u okviru Foro galerije...