x

Goran Vesić: Beograd ponosan na paraolimpijce

Goran Vesić: Beograd ponosan na paraolimpijce
Grad Beograd ponosan je na paraolimpijce i radovaće se svakoj novoj osvojenoj medalji, rekao je gradski menadžer Goran Vesić na godišnjoj svečanosti Paraolimpijskog komiteta Srbije. On je tom prilikom ženskom stonoteniskom timu uručio nagradu za najuspešniji tim u protekloj godini i za osvojenu srebrnu medalju na Evropskom prvenstvu u stonom tenisu, dok je ministar omladine i sporta Vanja Udovičić dodelio priznanje najuspešnijoj sportistkinji, aktuelnoj evropskoj prvakinji u stonom tenisu Borislavi Perić Ranković.

– Ove godine izdvojeno je više sredstava nego prošle za finansiranje sportskih aktivnosti i to oko 4,8 miliona dinara, što pokazuje da i u vreme štednje grad daje na značaju svemu onome što vi radite. S druge strane, nastojimo da što više Beograd prilagodimo osobama sa invaliditetom i veoma smo blizu cilju da se u glavnom gradu postavi i stota rampa u stambenim zgradama. Na tome se neće stati jer se osobama sa invaliditetom prilagođava i javni prevoz, sve državne institucije, javna preduzeća – kazao je Vesić. 

Na taj način grad pokazuje koliko vodi računa o svim sugrađanima, istakao je Vesić, i poručio sportistima da će i ubuduće grad vrednovati svaki njihov uspeh.

Ministar Vanja Udovičić je rekao da su medalje paraolimpijaca podstrek i obaveza za državu, ali i poruka mladima da se uključe u sistem sporta. On je precizirao da u Srbiji deset odsto stanovništa čine osobe sa invaliditetom, te da je zadatak svakog pojedinca da napravi ambijent za inkluziju. 

Uspehe naših sportista pozdravili su i predsednik Paraolimpijskog komiteta Srbije Zoran Mićović i poverenica za ravnopravnost građana Brankica Janković. Za najuspešnijeg sportistu proglašen je aktuelni svetski prvak u bacanju čunja Željko Dimitrijević, dok je najuspešniji trener u 2015. selektor stonoteniske reprezentacije Zlato Kesler. Specijalna priznanja Paraolimpijski komitet Srbije dodelio je Vanji Udovičiću, Banci „Intesa” i Internacionalnom obrazovnom sistemu „Ruđer Bošković”. 

Datum: 31.03.2016. Autor: Beoinfo

PROČITAJTE JOŠ...