x

Unapređenje regionalne saradnje u oblasti sporta

Unapređenje regionalne saradnje u oblasti sporta
Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić sastao se s Tomislavom Paškvalinom, pomoćnikom ministra za sport u Vladi Republike Hrvatske. Sagovornici su konstatovali da je saradnja Srbije i Hrvatske u oblasti sporta dobra, ali da svakako treba raditi na njenom intenziviranju u obostranom interesu. Hrvatska strana je iskazala posebno interesovanje za iskustva Srbije i primere dobre prakse u domenu programskog finansiranja sporta.  

„Srbija je posvećena razvoju i unapređenju sporta. To je oblast koja je od zaista velikog značaja za našu zemlju, jer pored svih koristi koje sport ima za zdravlje nacije, on je i jedna od najdragocenijih platformi za međunarodnu promociju naše zemlje. Da bismo sport u Srbiji učinili što boljim, otvoreni smo za dobre prakse iz svih zemalja, kao i da svoja iskustva podelimo u cilju unapređenja regionalne sportske saradnje“, poručio je Udovičić. 
 
Udovičić i Paškvalin razmenili su iskustva o zakonskoj regulativi u oblasti sporta, a na sastanku je bilo reči i o daljem unapređenju saradnje u oblasti sportske medicine, edukacije u sportu, vrhunskog sporta i školskog, univerzitetskog i rekreativnog sporta. 

Datum: 24.03.2015. Autor: Jelena Svilanović

PROČITAJTE JOŠ...