x

Šesti međunarodni sajam Ekonomija sporta

Šesti međunarodni sajam Ekonomija sporta Autor fotografije: Marko Skorić / Savremenisport.com

Šesti međunarodni sajam Ekonomija sporta održava se u sredu, 10. juna 2015. godine, u Hotelu Radison Blu (ul. Bulevar Vojvode Mišića 15, Sala M1-M2) u Beogradu, u organizaciji Danas Conference Centra.


Programom sajma Ekonomija sporta predviđeno je obrađivanje sledećih tema:


09:30-09:35 Uvodno izlaganje:  Željko Pantić, direktor Danas Conference Center

09:35-09:45 Key note izlaganje: Vanja Udovičić, ministar omladine i sporta Vlade Srbije; 

09:45-11:30 Panel diskusija: Ekonomija sporta i zakonski okvir za investicije:
Zoran Laković, generalni sekretar Fudbalskog saveza Srbije; Milomir Gligorijević, predsednik kompanije Telegroup; Kristof Cetl, predsednik UO Grawe osiguranje.
Da li je donošenje novog Zakona o sportu dobra prilika za redefinisanje zakonskog okvira za investiranje privatnog kapitala u sport? Da li će zakonska rešenja o obaveznom osiguranju svih profesionalnih sportista biti dodatni faktor većeg ulaganja osiguravajućih kompanija u sport? Da li je neophodna promena postojećeg modela finansiranja sporta od prihoda sportskih kladionica i šta u toj oblasti donosi nova zakonska regulativa u sportu? Hoće li nova zakonska regulativa nametnuti obavezu profesionalizacije ekonomskog menadžmenta u sportskim klubovima i savezima i koja je uloga obrazovnog sistema Srbije u tom procesu? Da li je primena postojećeg zakonskog modela javno-privatnog partnerstva dovoljna za investicije privatnog kapitala u sportsku infrastrukturu u državnom vlasništvu Da li je otvaranje opcije prijema novca preko Pej Pala dodatna šansa za sportske prihode od smartfon i tablet aplikacija?

Ekonomija sporta i uloga medija:
Specijalna prezentacija: Evropski fudbalski klubovi i multimedijalne aplikacije - Jovan Šurbatović, generalni sekretar Fudbalskog saveza Beograda.Dragiša kovačević, direktor SOS kanala; Predrag Sarić; glavni i odgovorni urednk Sportskog Žurnala.
Koja je uloga sportskih medija u razvoju ekonomije sporta u Srbiji? Koja je uloga sportskih medija u razvoju ekonomije sporta i da li je misija sportskih medija isključivo praćenje sportskih rezultata? Da li su mediji i sport međusobna konkurencija na tržištu oglašavanja? Zašto sportski savezi   i klubovi širom Evrope osnivaju sopstvene medije i da li taj trend postoji i u Srbiji? Zašto su prihodi od TV prava čak i u najkomercijalnijim sportovima u Srbiji neuporedivo manji od prihoda u ostatku Evrope i koja je uloga medija i klubova u tom procesu?   Koja je uloga internet medija i aplikacija u prihodima velikih sportskih klubova i može li se taj model primeniti i u Srbiji, posebno nakon ulaska Pej Pala na tržište Srbije? 

11:30-12:15  Objedinjena rasprava

12:15  Objedinjeni Media briefing

Datum: 10.06.2015. Autor: Marko Skorić

PROČITAJTE JOŠ...