Šesti međunarodni sajam Ekonomija sporta

Autor fotografije: Marko Skorić / Savremenisport.com

Šesti međunarodni sajam Ekonomija sporta održava se u sredu, 10. juna 2015. godine, u Hotelu Radison Blu (ul. Bulevar Vojvode Mišića 15, Sala M1-M2) u Beogradu, u organizaciji Danas Conference Centra.


Programom sajma Ekonomija sporta predviđeno je obrađivanje sledećih tema:


09:30-09:35 Uvodno izlaganje:  Željko Pantić, direktor Danas Conference Center

09:35-09:45 Key note izlaganje: Vanja Udovičić, ministar omladine i sporta Vlade Srbije; 

09:45-11:30 Panel diskusija: Ekonomija sporta i zakonski okvir za investicije:
Zoran Laković, generalni sekretar Fudbalskog saveza Srbije; Milomir Gligorijević, predsednik kompanije Telegroup; Kristof Cetl, predsednik UO Grawe osiguranje.
Da li je donošenje novog Zakona o sportu dobra prilika za redefinisanje zakonskog okvira za investiranje privatnog kapitala u sport? Da li će zakonska rešenja o obaveznom osiguranju svih profesionalnih sportista biti dodatni faktor većeg ulaganja osiguravajućih kompanija u sport? Da li je neophodna promena postojećeg modela finansiranja sporta od prihoda sportskih kladionica i šta u toj oblasti donosi nova zakonska regulativa u sportu? Hoće li nova zakonska regulativa nametnuti obavezu profesionalizacije ekonomskog menadžmenta u sportskim klubovima i savezima i koja je uloga obrazovnog sistema Srbije u tom procesu? Da li je primena postojećeg zakonskog modela javno-privatnog partnerstva dovoljna za investicije privatnog kapitala u sportsku infrastrukturu u državnom vlasništvu Da li je otvaranje opcije prijema novca preko Pej Pala dodatna šansa za sportske prihode od smartfon i tablet aplikacija?

Ekonomija sporta i uloga medija:
Specijalna prezentacija: Evropski fudbalski klubovi i multimedijalne aplikacije - Jovan Šurbatović, generalni sekretar Fudbalskog saveza Beograda.Dragiša kovačević, direktor SOS kanala; Predrag Sarić; glavni i odgovorni urednk Sportskog Žurnala.
Koja je uloga sportskih medija u razvoju ekonomije sporta u Srbiji? Koja je uloga sportskih medija u razvoju ekonomije sporta i da li je misija sportskih medija isključivo praćenje sportskih rezultata? Da li su mediji i sport međusobna konkurencija na tržištu oglašavanja? Zašto sportski savezi   i klubovi širom Evrope osnivaju sopstvene medije i da li taj trend postoji i u Srbiji? Zašto su prihodi od TV prava čak i u najkomercijalnijim sportovima u Srbiji neuporedivo manji od prihoda u ostatku Evrope i koja je uloga medija i klubova u tom procesu?   Koja je uloga internet medija i aplikacija u prihodima velikih sportskih klubova i može li se taj model primeniti i u Srbiji, posebno nakon ulaska Pej Pala na tržište Srbije? 

11:30-12:15  Objedinjena rasprava

12:15  Objedinjeni Media briefing

Datum: 10.06.2015. Autor: Marko Skorić

PROČITAJTE JOŠ...

LISTA KOMENTARA

Trenutno nema komentara u sistemu

OSTAVITE VAŠ KOMENTAR

Ime:
Prezime:
Tekst komentara:

POGLEDAJTE JOŠ I...

POVEZANE VESTI...

AKCIJE

Ako podjednako volite sport i da pišete o njemu, odnosno znate nešto novo i zanimljivo o nekoj sportskoj temi,  a uz to želite da svoje znanje iz oblasti sporta nesebično podelite sa drugima, javite nam se. Čekamo Vas!
Zanimaju Vas informacije o određenoj sportskoj manifestaciji (turniru, prvenstvu, akciji, seminaru, itd.), pogledajte najave aktuelnih sportskih manifestacija u okviru našeg Sportskog kalendara...
Ukoliko vodite neku sportsku organizaciju (savez, klub, asocijaciju i sl.) ili ste organizator neke sportske manifestacije (turnir, akcija, seminar, sl.) i želite da je medijski promovišete, odnosno sa njom upoznate širu javnost, Savremenisport.com može postati Vaš Medijski partner...
Osetite deo atmosvere sa najzanimljivijih već održanih sportskih manifestacija putem slika koje smo zbog Vas zabeležili u okviru Foro galerije...