BetWorld247

Širenje srpsko-ruskog prijateljstva kroz sport

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić sastao se s Natalijom Rogozinom, apsolutnom svetskom šampionkom u ženskom boksu od 2004. do 2010. godine. Udovičić i Rogozina razgovarali su o širenju srpsko-ruskog prijateljstva kroz sport, s posebnim akcentom na borilačke veštine u kojima su obe nacije veoma talentovane. 

„Izuzetna mi je čast da je jedna šampionka poput Natalije došla u posetu Srbiji. Svi znaju da su sportisti najbolji ambasadori svojih zemalja, a ovom posetom još jednom je potvrđeno prijateljstvo dva naroda i izuzetni odnosi koje Srbija i Rusija imaju kako u sportu, tako i u drugim oblastima međunarodne saradnje. Sport je uvek bio i biće most koji spaja narode, gradi prijateljstva i širi prave vrednosti“, rekao je ministar Udovičić.    

Ruskinja je nosilac svih devet profesionalnih pojaseva (WIBF, GBU, WBA, WIBA, WBC, IWBF, WIBC...). U Srbiji boravi na poziv Kjokušindžucu saveza Srbije, Nenada Blagojevića. 

S Natalijom Rogozinom u Srbiju su došli i hokejaški veterani iz Sibira „Sibirski snežni ljudi“, koji su u cilju zajedničkog razvoja sportskog duha dva naroda tokom vikenda u Subotici odigrali meč s veteranima „Spartaka“, a večeras će se u ledenoj hali „Pionir“ sastati s veteranima „Crvene zvezde“. 

Datum: 27.01.2015. Autor: Jelena Svilanović

PROČITAJTE JOŠ...

LISTA KOMENTARA

Trenutno nema komentara u sistemu

OSTAVITE VAŠ KOMENTAR

Ime:
Prezime:
Tekst komentara:

POGLEDAJTE JOŠ I...

POVEZANE VESTI...

AKCIJE

Ako podjednako volite sport i da pišete o njemu, odnosno znate nešto novo i zanimljivo o nekoj sportskoj temi,  a uz to želite da svoje znanje iz oblasti sporta nesebično podelite sa drugima, javite nam se. Čekamo Vas!
Zanimaju Vas informacije o određenoj sportskoj manifestaciji (turniru, prvenstvu, akciji, seminaru, itd.), pogledajte najave aktuelnih sportskih manifestacija u okviru našeg Sportskog kalendara...
Ukoliko vodite neku sportsku organizaciju (savez, klub, asocijaciju i sl.) ili ste organizator neke sportske manifestacije (turnir, akcija, seminar, sl.) i želite da je medijski promovišete, odnosno sa njom upoznate širu javnost, Savremenisport.com može postati Vaš Medijski partner...
Osetite deo atmosvere sa najzanimljivijih već održanih sportskih manifestacija putem slika koje smo zbog Vas zabeležili u okviru Foro galerije...