Jačanje sportske saradnje Srbije i Katara

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić sastao se sa ministrom sporta Katara Salahom bin Ghanemom Al Alijem. Dogovoreno je intenziviranje saradnje dve države u oblasti sporta, a katarska strana predložila je potpisivanje međudržavnog sporazuma kojim bi bili regulisani detalji saradnje kako u oblasti sporta, tako i u oblasti omladinske politike. Predloženo je da sporazum bude potpisan u maju u Beogradu. 

„Naši sagovornici u Kataru Srbiju smatraju za velikog prijatelja. Veoma su zainteresovani i drže otvorena vrata za sve naše sportske stručnjake. Izuzetno ih cene i žele da stručnjaci iz Srbije pomognu razvoju sporta u toj zemlji. Posebno su se zahvalili našim rukometašima sa kojima imaju odlično iskustvo, a veliko interesovanje pokazali su i za fudbal, jer su domaćini Svetskog prvenstva 2022. godine. Srbija može da im ponudi vrhunske trenere i da bude domaćin za pripreme njihovih sportista. Sa druge strane, Katar ima veoma razvijenu sportsku infrastrukturu i idealne uslove za treniranje brojnih sportova i spremni su da to stave na raspolaganje našim sportistima“, rekao je ministar Udovičić nakon sastanka. 

Vanja Udovičić kazao je da je Srbija u svetu prepoznata kao sportska nacija. „To je velika šansa i potencijal, ne samo za promociju Srbije, već i da stavimo sport u funkciju ekonomskog razvoja zemlje. Naši stručnjaci su traženi svuda u svetu. Malo je oblasti gde danas vide Srbiju kao lidera, to treba razvijati i podržati“, poručio je ministar.

Na današnjem sastanku bilo je reči i o razvoju sportskog turizma i organizovanju prijateljskih utakmica dve zemlje u cilju promocije sporta i kulture Srbije i Katara. 
Datum: 02.02.2015. Autor: Jelena Svilanović

PROČITAJTE JOŠ...

LISTA KOMENTARA

Trenutno nema komentara u sistemu

OSTAVITE VAŠ KOMENTAR

Ime:
Prezime:
Tekst komentara:

POGLEDAJTE JOŠ I...

POVEZANE VESTI...

AKCIJE

Ako podjednako volite sport i da pišete o njemu, odnosno znate nešto novo i zanimljivo o nekoj sportskoj temi,  a uz to želite da svoje znanje iz oblasti sporta nesebično podelite sa drugima, javite nam se. Čekamo Vas!
Zanimaju Vas informacije o određenoj sportskoj manifestaciji (turniru, prvenstvu, akciji, seminaru, itd.), pogledajte najave aktuelnih sportskih manifestacija u okviru našeg Sportskog kalendara...
Ukoliko vodite neku sportsku organizaciju (savez, klub, asocijaciju i sl.) ili ste organizator neke sportske manifestacije (turnir, akcija, seminar, sl.) i želite da je medijski promovišete, odnosno sa njom upoznate širu javnost, Savremenisport.com može postati Vaš Medijski partner...
Osetite deo atmosvere sa najzanimljivijih već održanih sportskih manifestacija putem slika koje smo zbog Vas zabeležili u okviru Foro galerije...