x

Jačanje sportske saradnje Srbije i Katara

Jačanje sportske saradnje Srbije i Katara
Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić sastao se sa ministrom sporta Katara Salahom bin Ghanemom Al Alijem. Dogovoreno je intenziviranje saradnje dve države u oblasti sporta, a katarska strana predložila je potpisivanje međudržavnog sporazuma kojim bi bili regulisani detalji saradnje kako u oblasti sporta, tako i u oblasti omladinske politike. Predloženo je da sporazum bude potpisan u maju u Beogradu. 

„Naši sagovornici u Kataru Srbiju smatraju za velikog prijatelja. Veoma su zainteresovani i drže otvorena vrata za sve naše sportske stručnjake. Izuzetno ih cene i žele da stručnjaci iz Srbije pomognu razvoju sporta u toj zemlji. Posebno su se zahvalili našim rukometašima sa kojima imaju odlično iskustvo, a veliko interesovanje pokazali su i za fudbal, jer su domaćini Svetskog prvenstva 2022. godine. Srbija može da im ponudi vrhunske trenere i da bude domaćin za pripreme njihovih sportista. Sa druge strane, Katar ima veoma razvijenu sportsku infrastrukturu i idealne uslove za treniranje brojnih sportova i spremni su da to stave na raspolaganje našim sportistima“, rekao je ministar Udovičić nakon sastanka. 

Vanja Udovičić kazao je da je Srbija u svetu prepoznata kao sportska nacija. „To je velika šansa i potencijal, ne samo za promociju Srbije, već i da stavimo sport u funkciju ekonomskog razvoja zemlje. Naši stručnjaci su traženi svuda u svetu. Malo je oblasti gde danas vide Srbiju kao lidera, to treba razvijati i podržati“, poručio je ministar.

Na današnjem sastanku bilo je reči i o razvoju sportskog turizma i organizovanju prijateljskih utakmica dve zemlje u cilju promocije sporta i kulture Srbije i Katara. 
Datum: 02.02.2015. Autor: Jelena Svilanović

PROČITAJTE JOŠ...