Renoviran sportski centar Šumice

Razvoj i obnova sportske infrastrukture širom Srbije prioritet su u radu Ministarstva omladine i sporta, kako bi svi građani naše zemlje, bilo da se sportom bave rekreativno ili profesionalno, imali odgovarajuće uslove za svoje aktivnosti. U okviru rada na osposboljavanju postojećih sportskih objekata, u saradnji sa ambasadom Japana, obezbeđena je donacija Vlade Japana od nešto više od 41 hiljade evra kojom su rekonstruisani deo krova i parket glavne sale u Centru za kulturu i sport „Šumice“ u Beogradu. 

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić i ambasador Japana Masafumi Kuroki obišli su danas renovirani deo centra.  
  
Ministar Udovičić zahvalio je narodu Japana na donaciji koja je omogućila mladima u Beogradu da imaju još jedan moderan i bezbedan prostor za bavljenje sportom i rekreacijom. „Narod Japana je veliki prijatelj srpskog naroda. I ovaj rekonstruisani centar i sve prethodne donacije u okviru razvojne pomoći Japana Srbiji, mnogo znače našem narodu i na tome smo veoma zahvalni. Naša država, u skladu s ekonomskim mogućnostima, daje sve od sebe da izgradi nove i rekonstruiše postojeće objekte, kako bi svi građani imali prostor u kom kvalitetno mogu da rade na očuvanju svog zdravlja. U tim projektima, dragocena nam je i pomoć koju dobijamo od naših prijatelja iz inostranstva“, rekao je Vanja Udovičić. 

On je poručio da se Centar za kulturu i sport „Šumice’’ vraća na puteve svoje stare slave, kada je sportski oblikovao brojne generacije mladih Beograđana. „Vlada Srbije radi na stvaranju uslova za bavljenje sportom, a na građane apelujemo da ove prostore što bolje iskoriste, da izvedu decu u parkove, na trim staze i sportske centre, i da ih, kroz sport i rekreaciju, oblikuju u dobre i zdrave ljude“, kazao je ministar omladine i sporta. 

Centar za kulturu i sport „Šumice“ otvoren je 1974. godine i predstavlja jedno od važnijih mesta za okupljanje sportista i umetnika u prestonici. „Šumice“ kao domaći teren koriste mnogi klubovi i reprezentacije Republike Srbije.

Uključujući ovu donaciju, ukupan iznos japanske pomoći Srbiji u oblasti kulture i sporta iznosi više od  2.500.000 evra, a ukupna ekonomska pomoć Vlade Japana iznosi preko 460.000.000 evra.
Datum: 05.02.2015. Autor: Jelena Svilanović

PROČITAJTE JOŠ...

LISTA KOMENTARA

Trenutno nema komentara u sistemu

OSTAVITE VAŠ KOMENTAR

Ime:
Prezime:
Tekst komentara:

POGLEDAJTE JOŠ I...

POVEZANE VESTI...

AKCIJE

Ako podjednako volite sport i da pišete o njemu, odnosno znate nešto novo i zanimljivo o nekoj sportskoj temi,  a uz to želite da svoje znanje iz oblasti sporta nesebično podelite sa drugima, javite nam se. Čekamo Vas!
Zanimaju Vas informacije o određenoj sportskoj manifestaciji (turniru, prvenstvu, akciji, seminaru, itd.), pogledajte najave aktuelnih sportskih manifestacija u okviru našeg Sportskog kalendara...
Ukoliko vodite neku sportsku organizaciju (savez, klub, asocijaciju i sl.) ili ste organizator neke sportske manifestacije (turnir, akcija, seminar, sl.) i želite da je medijski promovišete, odnosno sa njom upoznate širu javnost, Savremenisport.com može postati Vaš Medijski partner...
Osetite deo atmosvere sa najzanimljivijih već održanih sportskih manifestacija putem slika koje smo zbog Vas zabeležili u okviru Foro galerije...