Streljačka reprezentacija OSI Srbije na Svetskom kupu u Antaliji

Streljačka reprezentacija OSI Srbije je, u sklopu realizacije programa rada i priprema za nastup na Evropskom prvenstvu, nastupila na Svetskom kupu u Antaliji od 13. - 18.05.2013. godine sa osnovnim ciljevima ispunjavanja predviđenih normi IPC za nastup na EP, usklađivanja streljačke opreme prema novim IPC pravilima i naravno nastaviti kontinuitet osvajanja medalja na najjačim Međunarodnim takmičenjima.

Na ovom SK je nastupilo 10 naših strelaca (6 strelaca puškom i 4 strelca pištoljem) i to je za nas bio prvi nastup na Međunarodnom takmičenju po novim IPC i ISSF pravilima. Na put smo krenuli avionom 13.05. a vratili se 18.5.2013.god. uveče oko 20,00 časova. Na kupu su nastupili strelci iz 19 zemalja, obzirom na nova pravila gađanja puškom, na Kupu je postavljeno 7 Svetskih rekorda i Finalnih svetskih rekorda vazdušnom puškom. Medalje na ovom takmičenju su osvajali strelci iz 14 zemalja.

Naša reprezentacija je sa ukupno osvojenih 6 medalja (3 zlatne, 2 srebrene i 1 bronzanom) i sa jednim Finalnim Svetskim rekordom najuspešnija nacija na ovom Kupu (isti broj medalja je osvojila i reprezentacija Nemačke, ali su oni osvojili uz 3 zlata 1 srebro i 2 bronze). Pored osvojenih 6 medalja ostvarili smo još i 11 plasmana u prvih 8 takmičara (u finalima) i to dva 4. mesta, tri 5. mesta, tri 6.mesta i tri 8. mesta i po prvi put otkad nastupamo na međunarodnim takmičenjima svi strelci su imali nastupe u finalu i svi strelci su ispunili predviđene IPC norme za nastup na EP u Španiji oktobra ove godine.!

Sam broj osvojenih medalja je mogao biti i veći, ali se nismo baš najbolje snašli u novim pravilima finala (gađa se od nule i na ispadanje), što nam je zadatak za naredni period. Naš najuspešniji strelac na ovom takmičenju je Dragan Ristić iz Kragujevca koji je osvojio 2 zlatne medalje (u disciplinama R5 i FTR II), postavio novi Finalni Svetski rekord u disciplini R5 (vazdušna puška - ležeći) rezultatom od 213 krugova i nastupio u finalu discipline R4 i zauzeo 5. mesto. Zlatnu medanju je osovjila i reprezentacija Srbije u disciplini vazdušni pištolj u sastavu  Živko Papaz, Rastko Jokić i Sredo Radović (odbranili su zlato od prošle godine), opet ispred reprezentacije Turske. Laslo Šuranji je osovjio jednu srebrenu medalju (u disciplini R1, vazdušna puška stojeći) i jednu bronzanu medalju (FTR I), kao i 5. mesto u disciplini R3. Srebrenu medalju je još osovjio i Siniša Vidić u disciplini R4 zauzevši na kraju 2. mesto! (u finale ušao kao osmi nakon osnovnog programa).

Svi ostali strelci su imali nastup u Finalu i ostvarili zapažene plasmane i to: Zdravko Savanović je zauzeo 4. mesto u R5 (isti rezultat kao i trećeplasirani, ali je u dodatnom raspucavanju za treće mesto izgubio), Rastko Jokić je u disiplini P1 zauzeo 6. mesto kao i Jelena Pantović u disciplini R2, Živko Papaz je zauzeo 8. mesto u disciplini P1 (ušao u Finale sa 2. mesta), 8. mesto je zauzela i Mirjana Ilić Đuričin u disciplini P2 i Zoran Banjac u disciplini R4. Sredo Radović je zauzeo 4. mesto u disciplini FTP, Zoran Banjac je 5. a Siniša Vidić 6. u disciplini FTR II.

Sve u svemu, i pored činjenice da ovaj Svetski kup nije okupio sve najjače reprezentacije i strelca (iako smo to očekivali), naša reprezentacija je uspešno realizovala sve postavljene ciljeve!

Svi rezultati strelaca na ovom SK se nalaze na zvaničnom sajtu IPC-a.

 


Datum: 20.05.2013. Autor: Nenad Pajić

PROČITAJTE JOŠ...

LISTA KOMENTARA

Trenutno nema komentara u sistemu

OSTAVITE VAŠ KOMENTAR

Ime:
Prezime:
Tekst komentara:

POGLEDAJTE JOŠ I...

POVEZANE VESTI...

AKCIJE

Ako podjednako volite sport i da pišete o njemu, odnosno znate nešto novo i zanimljivo o nekoj sportskoj temi,  a uz to želite da svoje znanje iz oblasti sporta nesebično podelite sa drugima, javite nam se. Čekamo Vas!
Zanimaju Vas informacije o određenoj sportskoj manifestaciji (turniru, prvenstvu, akciji, seminaru, itd.), pogledajte najave aktuelnih sportskih manifestacija u okviru našeg Sportskog kalendara...
Ukoliko vodite neku sportsku organizaciju (savez, klub, asocijaciju i sl.) ili ste organizator neke sportske manifestacije (turnir, akcija, seminar, sl.) i želite da je medijski promovišete, odnosno sa njom upoznate širu javnost, Savremenisport.com može postati Vaš Medijski partner...
Osetite deo atmosvere sa najzanimljivijih već održanih sportskih manifestacija putem slika koje smo zbog Vas zabeležili u okviru Foro galerije...