x

Novosadski strelci dobili novo strelište

Novosadski strelci dobili novo strelište
Novosadski strelci su se konačno – skućili! Prigodnom svečanošću otvoren je novi, prekrasan,  objekat sa 33 streljačka mesta u na novosadskom „Sajmištu“ u renoviranom objektu Sportsko poslovnog centra „Vojvodina“ (Spens) sa pretećim prostorijama – tri velike svlačionice, sanitarnim čvorovima i kancelarijama, ukupne površine oko 740 kvadratnih metara i lifom kojim mogu i lica sa posebnim potrebama da dođu na strelište koje se nalazi na prvom spratu...

Vrpcu su presekli, u prisustvu gradonačelnika Novog Sada Miloša Vučevića, Predrag Svilar član gradskog veća zadužen za sport i Milan Balać direktor Spensa.

Domaćin brojnim uglednim zvanicama bio je trofeni strelac Nemanja Mirosavljev, predsednik najuspešnijeg novosadskog kluba „Novi Sad 1789“ koji  je, sa direktorom kluba i trenerom Draganom Markovićem i asistirao onima koji su hteli da se oprobaju u gađanju vazdušnom puškom. Prisustvovali su i istaknuti streci - veterani Valerija Sabatka i Dušan Epifanić i drugi, generalni sekretar SS Vojvodine Aleksandra Sanja Ivošev osvajač zlata i bronze na OI u Atlanti 1996, generalni sekretar družine „Novi Sad 1789“ „bronzana“ iz Barselone  1992. Aranka Binder, nekadašnja reprezentativka, sada trener u klubu, Marijana Novković, ugledni streljački rdnici, brojni prijatelji streljačkog sporta i mladi strelci...

- Grad Novi Sad, preko svoje Uprave za sport, podržava i klubove i sportove koji nisu medijski toliko zastupljeni, poput streljaštva – istakao je  Vučević—Upravo ti sportovi nam najčešće i donose medalje sa najznačajnijih međunarodnih takmičenja. U  izgradnju strelišta i renoviranje kuglane, grad je uložio oko 44 miliona dinara. Raduje me činjenica da će i novosadski strelci imati najbolje uslove za treninge i  da će novi objekat biti pun mladih strelaca.

Svečanosti su prisustvovali ispred Streljačkog saveza Srbije sportski direktor Srećko Pejović i predsednik Sručne komisije SSS Nikola Marić. 
- Drago nam je što je Novi Sad dobio ovako lep objekat, a Srbija, posle Smedereva  još jedno strelište po svetskim standardima – istakao je Srećko Pejović.-  Siguran sam da će mnogo značiti novosadskim klubovima, jer će moći da  u vrhunskim uslovima školuju mlade takmičare.
Datum: 31.12.2014. Autor: Branimir Vasić

PROČITAJTE JOŠ...