x

U Minhenu test za Evropu

U Minhenu test za Evropu
Srećko Pejović, sportski direktor Streljačkog saveza Srbije, odredio je 17 učesnika za najjači međunarodni turnir vazdušnim oružjem u sezoni u Minhenu od 28. do 31. januara.

Na spisku su – puška, seniori: Milutin Stefanović („Čika Mata“) i Milenko Sebić (C. zvezda), seniorke: Ivana Maksimović („Akademija Maksimović“), Dragana Todorović („Novi Beograd Ušće“), Katarina Biserčić (Niš) i Jelena Živković (Jagodina), juniori: Andrija Milovanović (Niš), Stevan Jovanović („Čika Mata“) i Lazar Kovačević (Jagodina), juniorke: Milica Babić (Palilula), Sanja Vukašinović (Novi Sad) i Nina Radulović (Zvezdara), pištolj – seniori: Dimitrije Grgić (Akademac) i Andrija Zlatić („A. Dejović“, Užice), seniorke: Jasna Šekarić, Zorana Arunović (obe C. zvezda) i Bobana Veličković (Bor 030).

Uz Pejovića u stručnom timu su, Jelena Arunović, Goran Maksimović, Aleksandar Zlatić i Lidija Mihajlović.

Na ovom turniru gde se gađa dva puta u tri dana, svi selektori i treneri testiraju ekipe za Šampionat Evrope vazdušnim oružjem  koji će se ove godine održati od 2. do 8. marta u Arnhemu u Holandiji. 
- Rok za pomeničnu prijavu za EŠ je 1. februar, a mi završavamo turnrir u Minhenu 31. januara tako da će to biti poslednji test – kaže Pejović.- Turnir je izuzetno jak, uvek su rezultati na olimpijskom strelištu veoma visoki i nadam se da će  se naši strelci upustiti u borbu za gornji dom svetskog streljaštva. Prvenstvo Evrope vazdušnim oružjem ove godine nije za olimpijske vize, tako da su nam u prvom planu visoki plasmani i medalje…

Prošle godine u Minhenu, osvojene su tri medalje zlato i dva srebra: drugog dana pobedio je pištoljem Dimitrije Grgić, Ivana Maksimović je bila peta, a juniorka Tiha Todorović sedma vazdušnom puškom.

Trećeg dana osvojene su dve srebrne medalje, obe peštoljem: Zorana Arunović i Dimitrije Grgić.

Prvog dana u finalu vazdušnim pištoljem Zorana Arunović je bila četvrta a Bobana Veličković sedma.

Datum: 21.01.2015. Autor: Branimir Vasić

PROČITAJTE JOŠ...