x

Sportisti sa invaliditetom Beograda na igrama u Malmeu

Sportisti sa invaliditetom Beograda na igrama u Malmeu
Već  38. godinu zaredom, a tradicionalno uvek  drugog vikenda u februaru mesecu, grad Malme u Švedskoj domaćin je sportskih igara za osobe sa invaliditetom, najmasovnije manifestacije ove vrste posle paraolimpijskih igara koja uživa izuzetan ugled i okuplja oko 3.000 učesnika iz oko 40 zemalja sa prostora Evrope pre svega.

Ova svojevrsna revija uživa zapaženo interesovanje i kod naših sportista a grad Beograd preko Sekretarijata za sport i omladinu već nekoliko godina podržava učešće mlađih i talentovanih sportista koji upravo na ovakvim takmičenjima imaju priliku da steknu potrebno iskustvo, da se afirmišu i potvrde svoje mogućnosti.

Ova godine će na „Malme open 2015“ koje se održava od 06.do 08.februara učestvovati 13 naših sugrađana koji će se ogledati u izuzetno jakoj konkurenciji u disciplinama stoni tenis, plivanje, golbal, boćanje i bouling – kuglanje, koji će nastojati da nas što bolje predstavljaju a nadamo se  da ni  rezultatski uspesi neće izostati.

Inače, sportisti na put polaze u petak, 06.februara, posle podne, povratak se očekuje u nedelju, 08.februara  u kasnim večernjim satima, dok je susret sa predstavnicima medija predviđen za  utorak, 10.februar, u 11,00 sati u sali SC „Olimp Zverzdara“ u Beogradu.
Datum: 05.02.2015. Autor: Jelena Radivojević

PROČITAJTE JOŠ...