Popović krug do rekorda u Pančevu

Luka Popović, streličar beogradskog Elit arčerija osvojio je prvo mesto olimpik stilom na turniru u Pančevu sa sjajnih 575 krugova (dva puta po 30 strela na 18 metara) što je krug manje od državnog rekorda i ispunio normu za Prvenstvo Evrope u dvorani u Kopru u Sloveniji od 24. do 28. februara 2015.

Popović je za deset krugova pretekao reprezentativca Niša Luku Grozdanovića (565), dok je treće mesto pripalo Čedomiru Markoviću takođe iz Niša sa 545 krugova. Ekipno, pobedio je beogradski Elit arčeri sa 1.636 krugova (Popović 575, Ivetić 533, Rabrenović 528) ispred Niša takođe sa 1.636 krugova (odnos centara 78:67 za Elit arčeri) i Vrbasa sa 1.608 krugova.

U ženskoj konkurenciji olimpik stilom slavila je Ksenija Vukić (Srebrna strela) sa 526 krugova, ispred Olivere Macar sa 507 i Sonje Spremo (obe Meta 013) sa 500 krugova. Najbolji junior bio je Slobodan Forgo (Pančevo) sa 476 krugova, a najpreciznija juniorka Milica Marković (Zemun) sa 462 kruga. Nikola Rogulja iz Košutnjaka sa 412 krugova i Mina Šibalić (Elit arčeri) sa 530 krugova bili su najbolji u kadetskoj konkurenciji.

Kompaund stilom (lukovi sa točkićima) slavio je Boban Maksimović iz beogradskog Elit arčerija sa 569 krugova, ispred Bela Varge (Kastl arčeri) sa 566 i Slavoljuba Ilića (Arena br 1, Beograd) takođe sa 566 krugova.

Marija Ljubinković bila je najbolja seniorka u ovoj disciplini sa 553 kruga, ispred Biljane Mitrović sa 513 i Sonje Trobožić (sve BSK) sa 517 krugova.

Junior Pančeva Stefan Žikić sa 555 krugova pobedio je kompaund lukom, dok je najboljii kadet bio Zoltan Čanji (Kastl arčeri) sa 551 krugom.
 
Datum: 09.12.2014. Autor:

PROČITAJTE JOŠ...

LISTA KOMENTARA

Trenutno nema komentara u sistemu

OSTAVITE VAŠ KOMENTAR

Ime:
Prezime:
Tekst komentara:

POGLEDAJTE JOŠ I...

POVEZANE VESTI...

AKCIJE

Ako podjednako volite sport i da pišete o njemu, odnosno znate nešto novo i zanimljivo o nekoj sportskoj temi,  a uz to želite da svoje znanje iz oblasti sporta nesebično podelite sa drugima, javite nam se. Čekamo Vas!
Zanimaju Vas informacije o određenoj sportskoj manifestaciji (turniru, prvenstvu, akciji, seminaru, itd.), pogledajte najave aktuelnih sportskih manifestacija u okviru našeg Sportskog kalendara...
Ukoliko vodite neku sportsku organizaciju (savez, klub, asocijaciju i sl.) ili ste organizator neke sportske manifestacije (turnir, akcija, seminar, sl.) i želite da je medijski promovišete, odnosno sa njom upoznate širu javnost, Savremenisport.com može postati Vaš Medijski partner...
Osetite deo atmosvere sa najzanimljivijih već održanih sportskih manifestacija putem slika koje smo zbog Vas zabeležili u okviru Foro galerije...