x

Održan Bela Crkva kup 2016

Aeroklub “Živica Mitrović“ je 18. i 19. juna organizovao prvi “Bela Crkva“ svetski kup u raketnom modelarstvu na terenu aerodroma “Crvena Crkva“, gde je učestvovao 51 takmičar iz Bugarske, Slovenije i Srbije. Paralerno sa tim održan je juniorski i seniorski kup Srbije na kojem su učestvovali klubovi iz Bele Crkve Banatskog Karlovca, Kikinde, Nove Pazove, Sremske Mitrovice, Kosovske Mitrovice, Ade i Zemuna u jako prijatnoj i prvenstveno takmičarskoj atmosferi.

       
Na takmičenju svetskog kupa, naši takmičari su osvojili zavidne pozicije. U klasi S4A, naš Luka Volarević osvojio je prvo mesto, iza njega je Zoran Katanić, dok je treću poziciju zauzeo Vasilev Hristov iz Bugaske. U klasi S6A, zlatna medalјa je opet otišla u ruke našeg takmičara Miroslava Petrovića, dok su Stojanov Toško i Boris Lekov iz Bugarske osvojili srebro i bronzu. U klasi S7, sve medalјe su završile u rukama srpskih takmičara – Miodraga Čipčića, Kristine Čipčić i Jovana Josipovića. U klasi S8E-P gosti su odneli sve nagrade, pa su medalјe završile oko vrata Mitje Žgajnera, Angela Toneva i Nikolaja Pejčeva. Slovenci su bili zapaženi u klasi S9A- Mitja Žgajner i Žiga Pukšić osvojili su prva dva mesta, a Boris Lekov iz Bugarske treće mesto.

       
„Ispitivale su se mogućnosti i karakteristike modela a i spremnost ekipa i pojedinaca za neke naredne uspehe. Ujedno je to bila i priprema samih reprezentativaca za naredno Svetsko prvenstvo u Ukrajini. Klub se zahvalјuje Vazduhoplovnom savezu Srbije, Sportskom savezu Bela Crkva, Turističkoj organizaciji Bela Crkva, Javnom komunalnom preduzeću Bela Crkva, “Karaš Komerc Crvena Crkva“, prodavnici “Dugme“, gospodinu Draganu Tikiću, TV Banat, Tehničkoj Školi “Sava Munćan“ i bila“Oaza“, kao i svim prijatelјima i kolegama koji su pomogli ovo takmičenje“, kaže Zlatko Žak iz organizacije takmičenja, siguran da se svetski kup iznova organizuje u njihovom mestu i iduće godine.

       
Na takmičenju za ligu Srbije, u klasi  S-6 1/2 A najbolјi su bili Miroslav Petrović iz AK „Živica Mitrović“, Miodrag Čipčić iz AK „Kikinda“ i Mihajlo Petrović iz zemunskog aerokluba, dok su ekipno najbolјi bili klubovi AK „Živica Mitrović“, „Franjo Kluz“ i „Ada“. U klasi S4A najbolјi su bili Luka Volarević (AK „Franjo Kluz“, Zemun), Zoran Katanić (AK „Sremska Mitrovica“) i Mihailo Petrović (AK „Franjo Kluz“, Zemun). Najbolјe ekipe u ovoj klasi su bile iz Zemuna, Sremske Mitrovice i Bele Crkve.


Datum: 22.06.2016. Autor: Milica Kljajić

PROČITAJTE JOŠ...