x

Svetski kup u Beloj Crkvi

Ovog vikenda, 18. i 19. juna, aero klub “Živica Mitrović“ organizuje Prvi „Bela Crkva Kup“ u raketnom modelarstvu na terenu aerodroma Crvena Crkva. Klub je po prvi put domaćin ovakve manifestacije ali se do sada pokazao kao iskusan domaćin na kolima lige juniora i seniora devet puta i na jednom državnom prvenstvu.

       
Na ovom takmičenju se očekuje oko 50 takmičara iz zemlјe i iz inostranstva. „Što se tiče naših takmičara tu su gotovo svi naši reprezentativci - što juniori i seniori, pa će ovo biti svojevrsna proba pred Ukrajinu i Svetsko prvenstvo, a selektor će imati uvid u spremnost takmičara na terenu - Mihajla Petrovića, Zorana Katanića i juniora Dejana Žaka“, kaže Zlatko Žak iz organizacije takmičenja.

       
Kategorije su: S-4 uvek simpatični mali raketoplani, S-6 tradicionalno najmasovnija kategorija trake (ili strimeri), S-7 najlepša kategorija - kosmički modeli, S-9 neobični žirokopteri i S-8 EP najteža, ali i ništa manje lepa kategorija.


Klub se potrudio da ovo takmičenje prođe u što bolјoj atmosferi i sportskom duhu, pa je obezbeđeno izuzetno lepo noćenje na glavnom gradskom jezeru (jednom od sedam koliko ih ima Bela Crkva).


Datum: 17.06.2016. Autor: Milica Kljajić

PROČITAJTE JOŠ...