x

Paraglajderi iznad Niške banje

Od petka 1. jula, do nedelјe 3. jula, u organizaciji Paraglajding kluba „Grunf“ iz Niša i pod pokrovitelјstvom Vazduhoplovnog saveza Srbije, održava se „Sićevo open“. To je prvo takmičenje u ovoj sezoni u preletu paraglajderom, jer su zbog nepovolјnih meteo uslova sve prethodna takmičenja bila ili otkazana ili pomerana. Dobra vremenska proznoza ovih dana obećava odlične letačke dane, tako da se očekuju letački zadaci u dužini od 50 km do 70 km. Trke će kretati sa glavnog poletišta iz Niške banje i ići će u pravcu Pirota ili u pravcu Leskovca i Vlasotinca, preko Seličevice.


Očekuje se učešće oko 30 pilota iz zemlјe i okruženja, a svoje učešće najavila je i jedna ekipa iz Polјske. Očekuje se da će poletanja biti oko podneva, a sletanje se mora završiti do 18 časova, tako da će naredna tri dana meštani u okolini Niša, Pirota i Leskovca imati priliku da takom poslepodneva vide nebo išarano raznobojnim paraglajderima.


Ovo takmičenje se boduje i za Ligu Srbije u kojoj se sabiraju rezultati takmičenja koja se održavaju tokom godine u našoj zemlјi.


Datum: 30.06.2016. Autor: Milica Kljajić

PROČITAJTE JOŠ...