x

Održan 10. jubilarni turnir u rukometu na pesku Novi Sad

Održan 10. jubilarni turnir u rukometu na pesku Novi Sad

Italijanski ženski nacionalni tim, okupljen u ekipi Futura, odnosno hrvatski pod zastavom ekipe Kro, najviše su pokazali tokom jubilarnog 10. međunarodnog turnira u rukometu na pesku Novi Sad 2016, koji je proteklog vikenda održanog na najlepšoj plaži na Dunavu, Štrandu. Ove godine za pehar se borilo oko 380 igrača i igračica u 28 ekipa (16 muških i 12 ženskih) iz Rusije, Italije, Rumunije, Mađarske, Hrvatske i Srbije. Futura je, tek posle boljeg izvođenja penala (šut-aut), u finalu pobedila mađarske reprezentativke iz ekipe Agenta grls, dok je bronza otišla u ruke zagrebačkoj Kontesa neri, koja je peti put uzastopno učestvovala na novosadskom turniru, pošto je bila bolja od Detona. Kod muškaraca, finale je bilo izvesnije, Hrvati su pobedili u dva seta ekipu Salgotarjan Strandepitok iz Mađarske, dok je njihov nacionalni tim bio treći, pobedivši u odlučujućem meču Detono (Hrvatska).

Tokom trodnevnog jubilarnog turnira, domaćini, predvođeni idejnim tvorcem i osnivačem turnira Branislavom Radišićem i Stevicom Jevremovim, kao i mladim timom ljudi okupljenih u Gradskom rukometnom savezu, nagovestili su da su kadri da se nose i sa najvećim izazovima, poput Evropskog prvenstva za seniore i juniore, za koji je Novi Sad konkurisao 2017. godine. Sjajnoj organizaciji doprineli su Gradska uprava za sport i omladinu, Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu, TONS i Gradsko zelenilo.

Prvi put na pesku su nastupile i mlađe kategorije, što je posebno ostavilo utisak na našu bivšu reprezentativku i promotera turnira Jelenu Rakonjac.

- Srce mi je bilo puno kada sam gledala mališane rođene 1999, 2001. i 2003. Njih 120 razvrstanih u 20 ekipa pokazali su sportski duh i borbenost, dajući maksimum od prvog minuta. A posle turnira, tražili su savet više. Mališani su na poklon dobili i knjigu „Ceca - priča o Svetlani Kitić“ autorke Svetlane Vujčić. Ovo je sjajna prilika da napravimo bazu u rukometu na pesku. Treneri su mogli da nauče nešto novo o trenažnom procesu u rukometu na pesku od selektora ženske italijanske reprezentacije Tamaša Neukuma i direktor italijanskog nacionalnog tima Marka Trespidija - rekla je Jelena Rakonjac.

Najbolji

Konačan plasman - muškarci: 1. CRO, 2. Salgotarjani, 3. Mađarska, 4. Detono, 5. Helios, 6. Sesvete, 7. Ekatarinodar (Rusija), 8. Tuareg, 9. Čakovec, 10. Leto 2002, 11. Rumunija juniori, 12. Dabas bič bojsi, 13. Mađarska juniori, 14. Preska Breaks, 15. Budaoros bič bojs, 16. Dugi Rat. Najbolji pojedinci - srelac: Josip Matezović (Kro), golman: Feher Miši (Strandepitok), MVP: Ivan Dumenčić (Kro), mister: Peter Hajdu (Mađarska).

Dame: 1. Fajt Futura Esercito, 2. Agenta grls, 3. Kontesa nera, 4. Detono, 5. OVB Bič grls, 6. Multihem NKE, 7. Multihem NKE juniori, 8. Lejdi bags, 9. Dubrava,10. Rumunija juniorke, 11. Prečka, 12. Tuareg, 13. Ostojićeve tigrice. Najbolji pojedinci - strelac: Vakner (Multihem), golman: Inga Presker (Kontesa nera), MVP: Rotondo (Futura), misica: Kiti Groz (Agenta grls).


Datum: 28.06.2016. Autor: Rukometni savez Srbije

PROČITAJTE JOŠ...