x

Težimo da umesto 7 dana, rukomet živimo 365 dana

Težimo da umesto 7 dana, rukomet živimo 365 dana

Internacionalna Rukometna akademija “Andrea Lekić”, četvrta po redu, održaće se od 19. do 25. juna u Rumi, uz ucešće više od 100 devojčica i dečaka iz 10 zemalja.

Jedna od najboljih rukometašica sveta na današnjoj zvaničnoj promociji kampa u Beogradu izjavila je da je presrećna što se u četvrtom izdanju mnogi polaznici vraćaju, što znači da su zadovoljni.


“Privilegija i čast je raditi sa decom, okupili smo sjajan tim trenera, predavača, ljudi koji su posvećeni rukometu i koji sigurno imaju šta da prenesu polaznicima u tih nedelju dana. Veliki dosadašnji rad i trud koji smo ulagali manifestovali su se i kroz brzo popunjavanje svih kapaciteta što nam velika obaveza da damo više i bolje nego predhodnih godina. Deci uvek iznova prezentujemo ljubav prema sportu na pravi način. Dobijaju razne smernice i trudimo se da podižemo na viši nivo što je moguće više rukometnih elemenata.”,izjavila je Lekićeva.


Šef stručnog štaba, Goran Cmiljanić, imao je lepo izlaganje i istakao je da posle 30 godina u rukometu posebno uživa u radu sa decom.


“Od svoje 12 godine imao sam privilegiju i priliku da se igram rukometa, da igram rukomet, da živim za rukomet i da živim od rukometa. I dalje se osećam najlepše živeći ovu priču. Ne postoje reči kojima se opisuje koliko je vaspitno i motivaciono biti važno okružen šampionima kakve mi imamo u stručnom štabu. Mi smo prava porodica i siguran sam da će polaznici kampa biti zadovoljni. Mi živimo jednu potpuno drugačiju priču od onoga što, nažalost, sport u Srbiji predstavlja. Mi smo mali, ali imamo svoj cilj i imamo svoj put, a to je da u narednim godinama umesto ovih sedam dana živimo rukomet 365 dana. Nemamo opterećenje da moramo da radimo kako nam kaže neko drugi već onako kako osećamo kao pedagozi,, treneri, roditelji i šampioni. Ovaj kamp ima sve stubove koje čini jedna porodična i edukativna ustanova, a naši saradnici su profesori sa fakulteta od oblasti sportske medicine do psihologije. Imamo i kreativni deo tima koji uredjuje vreme van treninga i individualnog rada.”, rekao je Cmiljanić i zahvalio se na podršci svim partnerima ovog kampa.


Njegovo mišljenje deli i Sandra Kolaković, nekada Fajfrić, svojevremeno jedna od najboljih rukometašica sveta.


“Radujem se i srećna sam što sam deo ovog tima. Volim kvalitet i uvek biram kvalitet, a jedan od načina kako se dolazi do njega je upravo ova naša priča. Želimo da budemo posebni u puno stvari i puno oblasti. Sigurna sam da ću ispuniti sve što se od mene očekuje. Ono koliko volim rukomet i rad u rukometu se nije promenilo iako ne radim neko vreme kao trener. Uverena sam da ćemo na terenu uraditi pravu stvar i ispuniti ciljeve”, poručila je Sandra.

Profesorka Marija Lojanica četvrtu godinu je zadužena za kondicioni deo treninga naših polaznika, ali i ne samo to: 


“Zadovoljstvo i čast je biti deo jednog ovakvog tima, ove rukometne fantazije i ove rukometne akademije čiji je osnivač Andrea Lekić koja iza sebe ima veliki broj što individualnih što kolektivnih priznanja. Ono što odvaja ovu akademiju od ostalih kampova je što dajemo osnovna znanja mladima koji nisu u prilici da ih čuju u svojim sredinama. Nemaju puno prilike da se susretnu sa toliko saznanja koja im prezentujemo na najbolji način i približno uzrastu. Ono što je moj deo posla je briga o pravilnom zagrevanju, prevenciji povreda, čuvanju svog zdravlja, pravilnoj ishrani i posvećenosti tome što rade. Sa tim saznanjima oni odlaze sa kampa, nadam se zadovoljni”, zaključila je izlaganje medijima Marija Lojanica.


Datum: 20.06.2016. Autor: Aleksandra Adžić

PROČITAJTE JOŠ...